Més de 1.600 alumnes comencen les activitats extraescolars gratuïtes ‘Martorell Educa 360’

1782
Martorell Educa 360

Avui ha començat el curs 2023-2024 del ‘Martorell Educa 360’, el programa d’activitats extraescolars gratuïtes, adreçades a infants i adolescents del municipi. Les xifres d’inscripció han superat en un centenar les de l’any passat, tot sumant 1.629 alumnes, que s’han allistat a les set escoles d’Infantil i Primària, i als quatre instituts de Secundària del municipi que participen del projecte.

‘Martorell Educa 360’ és un programa d’acció destinat a donar a la infància i l’adolescència de Martorell més i millors oportunitats educatives en els diferents temps i espais de la seva vida. Per tal de construir itineraris educatius més personalitzats, amb més significat i més motivadors per a l’alumnat. I ho fa vinculant l’escola, les famílies, les entitats i tota la comunitat educativa; vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats, detallaVA Alícia Zamora, referent de la Regidoria de Cultura del projecte ‘Martorell Educa 360’.

Alícia Zamora, referent Regidoria de Cultura 'Martorell Educa 360'

Ajuda a reduir les desigualtats en l’accés a les extraescolars. Té efectes positius en els àmbits de l’escola (reducció de l’absentisme i l’abandonament escolar i millora dels resultats acadèmics), la persona, la família (millora de l’autonomia i l’autoestima) i la comunitat (reforça la cohesió social i el teixit associatiu). Els prepara per al futur, treballant per una societat més formada, més empoderada, més crítica, més capaç d’afrontar les crisis i amb més cohesió social.

El programa compta amb dues línies ‘Esport Educatiu 360‘, que engloba activitat física i esportiva, i ‘Cultura i Arts educatives 360‘, que inclou activitats artístiques i culturals. En total, hi treballen 77 monitors esportius, artístics, d’estudi assistit i de suport a la inclusió, acompanyant alumnat amb necessitats educatives especials. Així, en les properes setmanes s’hi afegiran més, a mesura que vagin sumant-se grups, per tal de donar resposta a la demanda.

Els tallers del ‘Martorell 360’ es realitzen de dilluns a dijous, de 16.30 a 18.00h, a les diferents escoles, i els alumnes de cicle superior (5è i 6è) també poden practicar diferents modalitats esportives en una segona franja, de 18.00 a 19.00h.

Per als joves de 12 a 16 anys, des de l’any passat d’ofereix el programa ‘360.Nord‘ amb activitats extraescolars gratuïtes als instituts Pompeu Fabra i Joan Oró, de dilluns a dijous en diferents horaris. Poden escollir entre diferents activitats culturals i esportives, en funció de les que millor s’adaptin a les seves necessitats i interessos. Hi desenvolupen habilitats, coneixen gent amb els seus mateixos gustos i inquietuds, i gaudeixen d’activitats extraescolars d’una manera única.