Comença el període de consulta del cens electoral per a les Eleccions al Parlament de Catalunya

1436

Amb motiu de la convocatòria de les Eleccions al Parlament de Catalunya el proper 12 de maig, s’obre el període de consulta i rectificació del cens electoral. Des d’avui 25 de març i fins a l’1 d’abril, les llistes romandran exposades al públic per tal que les persones interessades puguin examinar-les i, si s’escau, formular-ne reclamació.

Per poder votar, és obligatori estar inscrit al cens electoral. El que s’utilitza en aquestes eleccions és el tancat en data 1 de gener de 2024. Per realitzar la comprovació es pot trucar al telèfon 93 775 00 50 extensions 5650, 5610 i 5611, o bé personar-se a les oficines de l’Ajuntament de Martorell (carrer Mur, 61, planta baixa) en horari de 8.00 a 14.00 hores, i a la Casa Consistorial (plaça de la Vila, 46) de dilluns a divendres, aportant DNI, passaport o permís de conduir.

Amb caràcter general, poden votar totes les persones de nacionalitat espanyola, majors d’edat el dia de la votació i empadronades a Catalunya. Els ciutadans que compleixen 18 anys el dia de les eleccions, poden votar. També poden votar les persones amb nacionalitat espanyola que resideixen permanentment a l’estranger que han tingut a Catalunya el darrer veïnatge administratiu i que estan inscrites al cens CERA.

Sorteig meses electorals

Ente els dies 25è i 29è posteriors a la convocatòria d’eleccions s’ha d’efectuar el sorteig públic per a la designació dels presidents i dels vocals de les diferents meses electorals que s’han de constituir al municipi. A Martorell, el sorteig es farà el 15 d’abril, a les 19.45h, a la Sala de Plens. Entre el 15 i el 23 d’abril, s’enviarà una targeta censal a totes les persones cridades a les urnes, amb la Secció i la Mesa en la qual correspon exercir el dret a vot.

Campanya electoral

Les candidatures s’hauran de presentar del 3 al 8 d’abril. Dues setmanes abans de la jornada de votacions, començarà la campanya electoral. Serà la mitjanit del dijous 25 al divendres 26 d’abril, i acabarà 15 dies després, el divendres 10 de maig. El dia 11, vigília de les eleccions, es reserva a la jornada de reflexió, i el 12 seran les Eleccions, un mes abans de les Europees, previstes per al 9 de juny.

Vot per correu

Fins al 2 de maig, les persones que desitgin votar per correu han d’enviar la sol·licitud de vot a l’Oficina del Cens Electoral.

La sol·licitud de vot per correu es pot fer via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos.es. I també presencialment, lliurant personalment l’elector l’imprès a qualsevol oficina de Correus. S’ha d’acreditar la identitat mitjançant: el document nacional d’identitat (DNI), el passaport (amb fotografia i signatura del titular) o el carnet de conduir (amb fotografia i la signatura de la persona titular).

En cas de desplaçar-se a l’oficina de Correus per tramitar la sol·licitud de vot de manera presencial, es pot utilitzar l’opció de demanar cita prèvia des de l’App i web de Correos.es.