Comença la 4a edició d’IntARTvenció, cita amb la creativitat a peu de carrer

347
IntARTvenció. Lily

Aquest dissabte comença l’IntARTvenció, una setmana dedicada a l’art urbà a places i equipaments de la nostra població. És una proposta de l’Ajuntament de Martorell que compta amb la participació d’artistes locals i d’arreu, encarregats de fer intervencions a tres indrets diferents. Enguany arriba a la quarta edició i se celebrarà del 12 al 20 de juny.

L’artista local Mho Dueñas, el valencià Toni Espinar i el col·lectiu FeministART posaran més color i creació a Martorell aquests dies. En concret, a la plaça 25 de setembre; a la Nau 2 de Ca n’Oliveres i les escales del Pavelló Esportiu Municipal, respectivament. Pel regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament, Andreu González, serà una manera “d’aconseguir que aquests indrets llueixin i cridin l’atenció” gràcies a aquestes creacions:

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

“El meu mural serà una reflexió molt sincera sobre la situació de la humanitat en general i la nostra relació amb la terra i la natura. La figura femenina, que és molt habitual a les meves creacions, serà també una part molt important”, explica la martorellenca Mho Dueñas. Reconeix que “encara no tinc el mural decidit del tot”, però que aqeust homenatjarà “les meves veïnes del barri Rosanes, que durant 2 anys m’han preguntat molt sovint quan tindria fet el mural que no es va poder acabar aleshores”.

Mho Dueñas, artista

Dueñas forma part de FeministART, que preveu fer la seva intervenció “el dia 19 de juny, a les escales del Pavelló”. És un col·lectiu d’àmbit estatal que “vol reivindicar la posició de la dona en el món en general i en l’art en particular a través de l’street art com a mitjà d’expressió”. Es preveu que n’arribin una desena d’integrants, arribades des de Terrassa, València, Burgos o Múrcia.

Mho Dueñas, artista

Com a activitat vinculada, el 20 de juny tindrà lloc ‘Processos. Un projecte sobre la creativitat artística’ a cura de Laura Bel i Rafa Haro. Serà al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, de 10.30 a 14.00h, i s’hi presentarà el resultat del procés creatiu que fa setmanes que hi duu a terme un conjunt d’artistes locals, explica González.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

A més, el 19 de juny es projectarà a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, dins del cicle del Cineclub, la pel·lícula Visages villages en versió original subtitulada, a les 18.00h.