Aquest dissabte s’ha celebrat el sorteig púbic davant de notari dels 130 habitatges de protecció oficial en règim de compravenda del nou barri de La Sínia, situat entre Torrent de Llops, les Bòbiles i Can Cases. Ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament i s’ha emès en directe a martorelldigital.cat.

Hi han estat presents l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor d’Habitatge, Albert Fernández, la lletrada i cap dels Serveis d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament, Cristina Benítez, i la notària Matilda Farriol, encarregada de dirigir el sorteig i d’introduir a l’urna els números de les 507 sol·licituds de la llista d’admesos.

La funcionària de l’Ajuntament de Martorell Tània Valladares ha estat extret els números que marquen l’ordre d’opció a obtenir un d’aquests pisos. De l’urna del contingent general de persones sol·licitants, el número ha estat el 460 i del contingent de persones sol·licitants amb mobilitat reduïda el número ha estat el 500.

Aquests números estableixen l’odre a partir del qual s’anirà cridant als participants durant els propers dies per fer la tria del seu habitatge. “La llista reordenada es publicarà dilluns al web municipal perquè tothom pugui comprovar la seva posició. Hi apareixeran totes les persones que han participat al sorteig”, ha explicat la lletrada Cristina Benítez.

Cristina Benítez, lletrada i cap dels Serveis d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament

“La Fundació Salas, promotor social encarregat de construir els pisos, s’intal·larà, a partir de dilluns, a l’Espai La Sínia (planta baixa Casa de la Vila) i citarà, via telefonia i per ordre del sorteig, totes les persones adjudicatàries per fer la tria d’habitatge, formalitzar la reserva corresponent i assumir els compromisos econòmics”, ha dit Benítez. “Si una persona adjudicatària cau en el procés, per exemple per no haver obtingut el préstec hipotecari, no tindrà cap penalització però el seu torn saltarà al següent”.

La promoció consta de 130 habitatges: un d’una habitació, 46 de dues habitacions, 81 de tres habitacions, dos de quatre habitacions, i cinc habitatge adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Tots els pisos es comercialitzen amb plaça d’aparcament i traster.

Els preus oscil·laran entre 100.000 i 160.000 euros, aproximadament, més l’import de la plaça d’aparcament i el traster, i els impostos i despeses de notaria habituals en la compra de qualsevol habitatge.

“A La Sínia s’hi construirà més d’un miler d’habitatges, un nou eix comercial, una zona d’oficines i serveis i una àrea d’equipaments públics”, ha recordat l’alcalde Fonollosa. Per atendre la necessitat d’habitatges amb protecció oficial del municipi, “des de l’Ajuntament s’ha impulsat la construcció de de 330 habitatges de protecció oficial i s’està estudiant la possibilitat de fer-ne entre 100 i 130 més en una de les parcel·les”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Actualment, s’estan urbanitzant el gran Parc Central, les places i zones per a vianants amb jocs infantils i properament s’iniciarà la construcció dels edificis. “En paral·lel a la construcció dels 130 pisos de protecció oficial de compravenda sortejats avui, s’aixecarà un altre edifici de 130 pisos de protecció oficial en règim de lloguer”, el sorteig del qual és previst d’aquí a un any, aproximadament. El lliurament de les claus dels pisos, tant de la promoció de compravenda com de lloguer, és previst al març o abril de 2023.