Unes 500 persones trepitgen la 1a edició de la Fira del Còmic i el Manga

594
Fira Còmic i Manga
Fira Còmic i Manga

El Progrés ha acollit aquest matí la 1a edició de la Fira del Còmic i el Manga, a la qual hi han assistit més de 500 persones per comprar productes, fer tallers, o participar d’un col·loqui sobre el manga i la seva evolució amb els autors Marc Bernabé, Oriol Estrada i Cristina Triana. La fira ha estat organitzada a tres bandes per l’entitat d’El Progrés, l’establiment Còpies Martorell i Tot és possible Events & Music, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura.

A la pista jardí s’hi han establert diferents establiments de còmics, productes, roba i marxandatge relacionat amb els còmics, sèries, manga i anime on els compradors han pogut badar i fer compres durant tot el matí. A més, el pianista del grup Doctor Prats, Víctor Martínez, ha interpretat diferents temes de sèries i pel·lícules conegudes pel públic.

Una de les botigues que hi ha estat present, l’única martorellenca, ha estat La Guarida del Friki, que ha posat a la venda els seus productes i que ha participat en la fira després d’un any, segons ha comentat la seva propietària, Montse Ruiz, molt dur. La martorellenca ha celebrat que se celebri una fira d’aquest tipus a Martorell i ha explicat que “és una empenta, ens han rebut molt bé”.

Montse Ruiz, propietària La Guarida del Friki

Una de les organitzadores, la propietària de Còpies Martorell, Mari Carmen Olivas, ha exposat que una experiuència pròpia la va fer conèixer tot l’univers manga. Anys més tard, ha confessat, la demanda pel maga i el còmic segueix arribant des dels més joves, i creu que serà una fira que podrà millorar d’ara en endavant.

Mari Carmen Olivas, propietària Còpies Martorell

Els visitants han estat de totes les edats, tot i que el gruix han estat adolescents que, fins i tot, s’han vestit com personatges dels seus còmics preferits. Una de els compradores ha estat Raquel Guaita, que ha acompanyat la seva filla de sis anys en una fira on ha pogut comprar un còmic. Ella mateixa ha admès que ha trobat “molt interessant” la fira i creu que l’organització era bona.

Raquel Guaita, compradora

Olivas ha admès que “hem venut totes les entrades que preveiem i fins i tot s’han ampliat algunes places en els tallers, tot i que hi ha hagut gent que s’ha quedat sense lloc”, el que suposa un èxit de participació i de rebuda.

Mari Carmen Olivas, propietària Còpies Martorell

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i els regidors Andreu González, Elisabeth Plaza, Albert Fernández, Rosa Cadenas i Gerard Mimó han visitat la fira, que ha tancat amb un col·loqui dins del teatre i un sorteig per aprofitar-lo a les botigues participants.