Comença una Setmana de l’Envelliment Actiu i la Gent Gran presencial i telemàtica

188
Inauguració 33a Setmana de la Gent Gran

El Progrés ha acollit aquesta tarda la inauguració de la 33a Setmana per a l’Envelliment Actiu i la Gent Gran de Martorell. La programació retorna després del parèntesi de l’any passat, quan no es va poder celebrar a causa del confinament. Els actes es perllongaran fins divendres amb prop d’una vintena de propostes, amb inscripció prèvia.

Un centenar de persones s’ha aplegat per veure l’actuació del grup de ball de la gent gran i escoltar els parlaments. Han intervingut l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Gent Gran, Cristina Dalmau, i els presidents dels esplais de la gent gran de Buenos Aires, Maria Walias, i de La Vila, Víctor Pujol.

Fonollosa ha reconegut que “des del març de l’any passat hem viscut un calvari” i ha dit que, malgrat tot, “estic content perquè anem recuperant activitats, i sobretot les dirigides a la gent gran, que sou els que més ho heu patit com a col·lectiu”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Dalmau ha destacat que “la gent gran de Martorell és molt activa i tots aquests darrers mesos ens ha fet molta pena haver de dir que no a fer activitats, per les restriccions. Però avui és dia de joia perquè hem assolit una fita: això fa un any no ho podíem fer”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Martorell

Per Maria Walias, aquesta Setmana és “una mica diferent a les anteriors a causa de la pandèmia, però espero que amb el temps tornarem a fer les activitats que feiem abans”.

Maria Walias, presidenta de l'Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires

Pujol ha expressat el desig “que no triguem gaire a tornar a trobar-nos als Esplais” i ha recordat “les persones que ens han deixat durant aquest temps i per qui hem plorat”.

Víctor Pujol, president de l'Esplai de la Gent Gran de La Vila

Una vintena d’activitats presencials i telemàtiques

La Setmana inclou 20 activitats fins divendres, entre presencials i telemàtiques. Dimarts, la seu de la Creu Roja acull a les 10.00h un taller de Scrapbooking -tècnica de personalització i decoració d’àlbums-. A la tarda, a l’Auditori Joan Cererols es farà la conferència ‘Involució senil i transhumanisme’ (17.30h), dins els actes de la Universitat de l’Experiència.

Dimecres (09.30h) s’organitzarà una passejada des de l’Esplai de Buenos Aires. A les 11.00h, xerrada sobre l’ús del bastó i els diferents tipus de caminadors a l’Ortopèdia Sant Jordi. A la tarda, (15.30h), trobada i records de la gent gran nascuda entre el 1920-53 a la Residència Anoia; taller obert de Ki Gong (Txi Kung) a l’Esplai de Buenos Aires (16.00h), i el ‘Brodant paraules. Relats per sanar dones’ del SIAD de Martorell (17.00h).

Dijous 10 és torn de la jornadade prevenció i tractament dels maltractaments a la gent gran -telemàtica, de 09.30 a 14.00h-. També torna el ‘Mou la ment’, a les 16.30h a l’Esplai La Vila.

El divendres 11, l’Aula de Teatre farà un taller obert (10.00h) a l’Esplai de Buenos Aires. Simultàniament tindrà lloc al Parc d’Europa el ‘Get Fit!‘ Activitat física, amb inscripcions a la Creu Roja. A les 11.30h, taller obert sobre música popular i havaneres a l’Esplai La Vila.

A més, al llarg de la setmana també es podrà participar a un taller a la Mercèvila per fer una peça de roba amb labors de punt, i a una presa gratuïta de la tensió arterial a la Farmàcia De Dios, i dues activitats noves: un torneig de dards a l’Esplai La Vila i un de ping-pong al de Buenos Aires. Per raons de seguretat, no hi haurà cloenda de la setmana.

Per a totes aquestes activitats -excepte les que ja es detalla una inscripció específica- cal apuntar-se als següents telèfons: 93 775 32 56; 93 775 56 04 i 93 774 20 77.