Comencen els actes del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

478

Del 10 de novembre al 4 de desembre, Martorell commemora amb diversos actes el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. Exposicions, obres teatrals, xerrades i tallers adreçats a diversos col·lectius farceixen de contingut una programació que té com a punt àlgid la lectura del manifest el 25 de novembre.

El proper dimecres 25 de novembre Martorell commemorarà el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones amb la lectura del manifest institucional, a la plaça de La Vila (12.00h). L’acompanyament musical anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Música.

Els actes de celebració, però comencen aquest dimarts amb la xerrada Els sabers de les dones, una aproximació des de les activitats quotidianes, al Complex Educatiu Torrent de Llops (10.00h), anirà a càrrec de la psicòloga i responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Carme Cordón.

També avui s’inaugura l’exposició Violència masclista en la parella: desmuntem mites, que es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural fins el dia 27 de novembre. Dimecres 11 de novembre, es farà una visita comentada, a les 18.00h.

Dijous 19 de novembre, Carmen Cordón, impartirà la xerrada titulada Mites i estereotips entorn de la violència masclista, al Molí Fariner (10.00h). La sessió s’adreçarà a les usuàries del programa Ocupa’t dones.

Protocol municipal abordatge integral violència masclista

Divendres 20 de novembre es presentarà el Protocol municipal per a l’abordatge integral de la violència masclista, a la Casa de Cultura La Vila (12.00h). “L’actualització del protocol que s’activa quan es detecta un cas de violència de gènere a Martorell. El protocol implica diversos serveis del municipi, que es coordinen entre sí per donar la millor resposta. Implica l’Àrea Bàsica de Salut, els cossos policials i els organismes de caire psicosocial i social”, ha explicat la responsable del SIAD, Carme Cordón.

Sensibilitzar els joves

El SIAD pretén abordar la sensibilització contra la violència de gènere entre els joves amb la representació de l’obra Ja n’hi ha prou! de la companyia Teatracció. Els joves dels instituts martorellencs hi assistiran els dies 23 i 25 de novembre. Divendres 4 de desembre s’organitzarà un taller de sensibilització sobre la igualtat de gènere i la prevenció de la violència, a la Casa de Cultura de La Vila (9.30h).