Comencen les inscripcions al proper curs de La Universitat de l’Experiència

361
La Universitat de l'Experiència

Aquest dimarts s’ha obert el període d’inscripcions presencials i en línia per al període tardor-hivern 2021-22 de La Universitat de l’Experiència. Un servei, el presencial, que també estarà operatiu els dies 22, 27 i 29 de juliol, d’11.00 a 13.00h, a la Biblioteca Martorell, mentre que a la web es podrà fer fins el 31 de juliol. La iniciativa apropa el coneixement multidisciplinar -científic i humanístic- a la gent gran a través de conferències setmanals impartides per experts.

Les persones interessades poden fer la inscripció de manera presencial o bé en línia. “Que ningú es quedi fora del programa per una dificultat tecnològica”, diu la presidenta d’A12, de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA) i coordinadora de l’activitat, Muntsa Lamúa:

Muntsa Lamúa, presidenta d'A12

Amb l’opció presencial cal portar el DNI i omplir un formulari. El pagament del curs -90 euros- es pot fer en efectiu allà mateix, o bé facilitant el número de compte bancari. Per a la inscripció en línia, cal dirigir-se al web. Més informació al mail a12@blanquerna.url.edu i al telèfon 93 439 94 59. La data límit és el 31 de juliol.

Muntsa Lamúa, presidenta d'A12

Vuit oradors i setze conferències

La Universitat de l’Experiència la impulsen A12 Estudis & Recerca Interuniversitària i el Centre d’Extensió Universitària d’Adults vinculat a Blanquerna, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. La nostra població va ser pionera a Catalunya en el seu desplegament, al setembre de 2020. Al llarg de tot el curs es van celebrar 33 conferències -presencials i/o en línia- sobre múltiples disciplines, seguides per 38 alumnes, amb una assistència mitjana del 80 per cent.

La nova programació començarà el 19 d’octubre i finalitzarà l’1 de març de 2022. Constarà de 16 conferències, impartides per vuit experts en filosofia, literatura, psiquiatria, enginyeria, ciències humanes i socials, economia i història de l’art. Es faran a l’Auditori Joan Cererols els dimarts de 17.30 a 19.15h. Lamúa destaca “l’elevat nivell” dels oradors i que l’estrena la farà Rosa Rius Gatell, amb dos seminaris sobre filosofia.

Muntsa Lamúa, presidenta d'A12

La seguirà la martorellenca Joaquima Nolla Gasulla, qui parlarà de literatura en femení i de llenguatge publicitari el 9 i 16 de novembre-. La temàtica de la psiquiatria anirà a càrrec d’Adolf Tobeña i Pallarès, qui es referirà a la neurologia del mal -16 de novembre- i a les ments lúcides i longeves -23 de novembre-; Òscar Casas parlarà de les tecnologies aplicades al sector de la medicina i la salut el 14 i 21 de desembre-; el martorellenc Miquel Vives ho farà dels camins de Martorell -la Via Augusta i el Camí de Sant Jaume, l’11 i 18 de gener-; Bernat Sellarès Gómez farà una aproximació a l’economia i la filosofia a través de la història del pensament econòmic; Joan Rosàs Reverter parlarà d’art medieval i es referirà al Cister i el repoblament de la Catalunya Nova -8 i 15 de febrer-. Finalment, Muntsa Lamúa parlarà d’història de l’art i de les aportacions de Santiago Rusiñol i Ramon Casas, els dies 22 de febrer i 1 de març.

Programació de tardor-hivern 2021-22. La Universitat de l’Experiència