El Banc de Sang fa una crida estival i serà a l’Espai Jove aquest dijous

257

El Banc de sang i Teixits fa una nova crida a la solidaritat i torna a Martorell en una nova jornada de donació de sang. Serà el dijous 22 de juliol, de 09.30 a 13.30h i de 16.00 a 20.00h. L’escenari serà l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural, a la plaça de les Cultures.

Des de la institució sanitària es recorda que durant els mesos de juliol i agost fan falta 40.000 donants a tot Catalunya per atendre correctament els malalts als hospitals, ja que la necessitat de transfusions ha pujat un 10% respecte a l’estiu de 2019. En paral·lel, durant les vacances, les donacions baixen un 30% pel canvi d’hàbits de la població. I a tot plegat cal sumar-hi l’alt ritme de contagis per COVID-19 dels últims dies, que ha reduït les donacions al voltant del 15%. També a causa del virus, a més, s’ha reduït a prop de la meitat el número de persones que donen sang per primera vegada.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang, es refereix al moment complicat pel que passen les donacions en aquest moment de l’any.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Per això, i amb el lema ‘Viu i fes viure’, la campanya d’estiu pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances, per a que cap dia falti sang per atendre els malalts. Així, tothom qui faci donació de sang rebrà una bossa d’estiu amb el lema i un quadern d’activitats relacionades amb la donació.

Tothom qui vulgui donar sang s’haurà d’inscriure al web www.donarsang.gencat.cat per determinar l’hora de l’extracció, i evitar aglomeracions. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, sempre que tingui entre 18 i 70 anys; pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, que no estigui embarassada.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

La de Martorell és una de les prop de 200 campanyes estivals itinerants que organitza el Banc de Sang arreu de Catalunya, a més dels acaptes que es poden fer en els espais habilitats dels 12 grans hospitals del país. A Martorell, la cita serà aquest dijous 22 de juliol de 09.30 a 13.30h i de 16.00 a 20.00h.