Meritxell Neddermann i Ferran Palau actuen al Festival PAS

202
Meritxell Neddermann

La pianista i cantant catalana Meritxell Neddermann farà una doble actuació, aquest cap de setmana, al Festival PAS. Divendres acompanyarà el músic Ferran Palau, interpretant cançons del disc Parc i dissabte presentarà l’àlbum de debut In the Backyard of the Castle. Els dos concerts començaran a les 22.30h i es podran seguir a l’escenari del pont del Diable. Les entrades per assistir al concert es poden reservar a entrades.martorell.cat.

Meritxell Neddermann va estudiar al Conservatori de Barcelona i, més tard, al Taller de Músics, on va rebre les primeres influències de la música clàssica i del jazz. L’any 2010 es va traslladar a Boston per seguir els seus estudis a la Berklee College of Music i posteriorment es va instal·lar a Nova York, on va treballar com a músic fins al 2017. És allà on va començar a escriure la seva pròpia música i va començar a experimentar amb loops, pedals diversos i vocòder (a part del piano i de la veu), creant un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals com la música clàssica, el jazz o la música indie.

L’any 2020 va publicar el seu àlbum de debut: In the Backyard of the Castle, el qual es proclama com una de les propostes més originals i interessants que hi ha actualment en el panorama musical.

Parla’ns una mica del teu primer disc en solitari, In the Backyard of the Castle.

In the Backyard of the Castle és el disc que vaig treure en plena pandèmia, amb les cançons que venia fent des de fa un parell d’anys o tres. Es tracta d’un recull de totes les emocions per les que vaig passar en la segona meitat dels meus vint anys, amb molta presència escènica però també molt íntim a la vegada.

Les emocions han sigut una font d’inspiració important per poder compondre aquest disc?

Sí, crec que es pot comprovar sobretot en les lletres de les cançons. Allà és on s’explica millor tot aquest procés d’anar cap a dins i endinsar-me en la foscor, que sempre té una part lluminosa. El que volia era això, poder transmetre aquesta intimitat amb els acords i les harmonies.

El títol del disc també guarda relació amb aquesta intimitat?

En certa manera sí. In the Backyard of the Castle és una frase d’un dels temes del disc, Lannisters. Era una frase que em servia de gran manera per representar aquesta part més íntima i vergonyosa, però que a la vegada és també molt especial.

Per què has decidit apostar per fer les cançons tant en un format curt com també més extens?

La idea original era fer tot l’àlbum de seguit, però sí que és cert que avui dia la gent es posa un track d’un disc i només escolta uns tres o quatre minuts d’aquest. És per això que vam pensar que el format de cançó curta i cançó més llarga podia ser molt interessant, sobretot pels temps que vivim actualment. D’aquesta manera, qui vulgui escoltar el meu disc té la possibilitat d’escoltar les cançons de les dues maneres, depenent del tipus d’experiència musical que hi vulgui tenir en aquell moment.

Què suposa per a tu actuar dues nits en el Festival PAS i estar acompanyada en una d’elles del Ferran Palau?

Em fa moltíssima il·lusió. Admiro molt al Ferran i tinc moltes ganes de compartir escenari amb ell i poder actuar junts en aquest festival.

Ferran Palau