L’Ajuntament destina 600.000 euros addicionals a la millora d’escoles i via pública

2110
Escola Juan Ramon Jiménez
Escola Juan Ramon Jiménez

L’Ajuntament de Martorell incrementarà aquest 2021 la dotació per a millores en edificis municipals i en obres a la via pública. Aquesta serà la principal destinació d’una partida de 713.627,18 euros, una injecció econòmica que es basa en l’estalvi generat el 2020. L’equip de govern ho va portar a aprovació del Ple Municipal aquest dilluns, amb un resultat de 12 vots favorables i 9 abstencions.

El total d’aquesta partida econòmica procedeix del romanent o estalvi generat en el pressupost de 2020. Un fet que destaca l’alcalde, Xavier Fonollosa: “És fruit d’una bona gestió econòmica, cosa que no ha passat a gaires municipis. I és molt meritori, perquè va ser complicadíssim de gestionar, en un any amb molts menys ingressos -impostos que ham deixar de cobrar- i moltes més despeses, com ara ajuts a empreses, comerços i autònoms”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La partida més quantiosa d’aquest romanent (400.000 euros) es destinarà “a millores a les escoles de Martorell. L’any passat no vam poder fer-les com hauríem volgut, i per tant, hem guardat aquests diners i els apliquem aquest estiu per cobrir les necessitats recollides durant el curs des de les direccions dels centres i les ampes”. Així ho expressava el regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior, Lluís Amat.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda

En segon lloc, destaca la partida per a Actuacions Prioritàries a la Via Pública (PRIAP), de 200.000 euros. “Són les diferents obres que hem de començar per millorar l’espai públic al servei de les persones”, destacava Amat, i afegia que “una part d’aquests diners aniran a projectes que volem arrencar properament”.

També destaquen la partida per al manteniment d’equipaments, instal·lacions i material d’esports -24.223 euros-; al manteniment d’equips informàtics i programes -18.616-; o als subministraments elèctrics en edificis d’ensenyament -17.959-. Amat explica que moltes són “factures de serveis amb data del 2020 però que van arribar més enllà del 31 de desembre. La normativa no ens permet incloure-les al pressupost del 2020 i les apliquem ara, tot i que ja estan pagades als proveïdors”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda

Lluís Amat va apuntar que els 713.627,18 euros són “una part del romanent total del pressupost de 2020, que va ser de 1.622.000 euros”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda

Amat va afegir que “estem estudiant vàries opcions a l’hora d’aplicar la resta de romanent. La pandèmia ho determinarà, i si cal tornar a fer una línia d’ajudes al petit comerç i a les persones, ho farem”.