Creu Roja Baix Llobregat Nord posa en marxa la campanya de recollida de joguines

1445
Creu Roja recollida joguines
Creu Roja recollida joguines

La campanya de recollida de joguines de Creu Roja Baix Llobregat Nord té l’objectiu de garantir, un any més, el dret dels infants al joc i aplegar joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. També es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància. Les joguines han de ser noves, no bèl·liques, no sexistes i han de promoure el joc cooperatiu.

La tècnica d’intervenció social de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Griselda Sanahuja, ha recordat que els problemes econòmics i socials de les famílies en situació de vulnerabilitat repercuteixen en els infants. “La pobresa infantil es tradueix en una manca d’oportunitats i exclusió social en el futur”, ha dit. Per aquest motiu, l’entitat promou iniciatives com aquesta que fomenten la mobilització, l’activisme i el compromís de la població general amb la situació de desavantatge social i econòmic, principalment dels infants.

Griselda Sanahuja, ha detallat la importància d’aconseguir joguines noves, “perquè a tots els nens i nenes els hi fa il·lusió desembolicar i estrenar la seva joguina el dia de Reis, i perquè així garantim el seu bon funcionament”. També es demana que “les joguines no siguin bèl·liques, ni sexistes, i que promoguin el joc col·laboratiu”. Des de Creu Roja busquen que “tots els infant puguin tenir una joguina adequada a la seva franja d’edat”, i que la col·laboració “tingui continuïtat per a que les famílies se sentin part del circuit”, ha remarcat.

L’any passat Creu Roja Baix Nord va aconseguir repartir unes 360 joguines als infants de la comarca, i 300 més per als fills i filles d’interns del Centre Penitenciari Brians 1 i 2. Segons Sanahuja, l’objectiu d’enguany és mantenir aquesta xifra, gràcies a la col·laboració de particulars, empreses, comerços i entitats que aportaran el seu gra de sorra. Les joguines es poden lliurar a la seu de Creu Roja Baix Llobregat Nord (carrer Revall, 22).