El Servei Local de Català obrirà dilluns el termini d’inscripció a sis nous cursos de llengua

943
Cloenda Servei Local de Català
Cloenda Servei Local de Català

El Servei Local de Català de Martorell (SLC) oferirà aquest hivern 6 nous cursos per a persones que vulguin aprendre la llengua a nivell oral i escrit. Tindran diferents nivells, amb un ventall que engloba des de les persones sense cap coneixement de la llengua i fins a les que ja tenen nocions d’escriptura. Les inscripcions començaran el dilluns 11 de desembre al Complex Educatiu fins a esgotar les més de 150 places disponibles o bé fins el 8 de gener, data d’inici.

Aquests cursos formen part de l’oferta del Consorci de Normalització Lingüística, i es plantegen com a objectius iniciar-se en la comprensió i l’expressió oral, adquirir fluïdesa en les converses, ser competent lingüísticament a la feina i millorar l’escriptura en contextos formals. Tindran una durada total de 45 hores, el seu inici és previst pel 8-9 de gener i es perllongaran fins el 21-22 de març, amb una periodicitat de 2 sessions setmanals de dues hores de durada. Són els cursos de nivell Bàsic (1 i 2), Elemental 2, Intermedi 2 i Suficiència 2. Els quatre primers són de caràcter oral, i els dos darrers, escrits. En total, s’ofertaran més de 150 places.

El responsable del SLC, Andreu González, explica que el curs de nivell Bàsic 1 –dilluns i dimecres, d’11.30 a 13.30h- “és per a persones que comencen de zero, que no tenen coneixement previ del català”; el Bàsic 2 –amb un grup els dimarts i dijous d’11.30 a 13.20h i un altre els dilluns i dimecres de 16.15 a 18.15h- “és per a qui ja ha fet unes 45 hores de català”. Per completar els cursos orals, també s’oferirà l’Elemental 2 –dimarts i dijous de 16.15 a 18.15h-, que va bé “a qui vol aprendre a parlar i ja té un coneixement passiu més elevat de la llengua o qui el parla una mica”.

Els dos darrers cursos se centren en l’aprenentatge escrit. Són l’Intermedi 2 –dilluns i dimecres de 9.15 a 11.15h- i finalment el Suficiència 2 –dimarts i dijous de 9.15 a 11.15h-. “L’Intermedi va adreçat a qui sap parlar català però té un nivell molt baix o inexistent d’ortografia, i suficiència és per a qui té uns certs coneixements de català escrit i vol millorar”, explica González.

Andreu González, coordinador del SLC

Els cursos es fan de manera presencial al Complex Educatiu, però també hi ha la possibilitat de fer-los en línia mitjançant la plataforma parla.cat. Tots ells segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) dins el Marc europeu comú de referència (MECR).

Andreu González, coordinador del SLC

Inscripcions

El nou període d’inscripcions comença l’11 de desembre de 2017 i es perllongarà fins el 8 de gener de 2018. Cal dirigir-se al Complex Educatiu (Carrer de Josep Tarradellas, 11), de dilluns a divendres en horari de matí 10.00 a 13.00, o bé també els dimarts de 16.00 a 18.30h.