Creu Roja reparteix una setantena de lots de material en la ‘Tornada a l’Escola Solidària’

464
Campanya 'Tornada a l'escola solidària'
Campanya 'Tornada a l'Escola Solidària'

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha repartit 72 lots de material escolar en la campanya ‘Tornada a l’Escola Solidària’, en col·laboració amb la Fundació Carrefour. La donació final ha cobert totes les sol·licituds de famílies que atén la Creu Roja, tot i que han baixat les donacions respecte l’any passat. Un total de 18 voluntaris i han participat, i Carrefour ha fet una donació de prop de 500 euros.

Els lots de material escolar bàsic -composats per una motxilla, llapissos, colors, bolígrafs, tisores, gomes, cola, etc- s’han elaborat atenent les edats i necessitats dels infants que els han rebut, principalment de primària i secundària, de famílies necessitades ateses per l’entitat.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, destaca que “en aquesta campanya hi han participat 18 voluntaris, xifra que suposa un increment respecte l’any passat”. També detalla que, al marge de les aportacions dels clients de Carrefour, la Fundació d’aquest hipermercat ha donat 492 euros”.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja

El volum de donacions ha cobert les necessitats de totes les famílies ateses. Tot i així, Sanahuja reconeix que “enguany hi ha hagut un lleuger descens en les donacions dels clients i dels lots que s’han pogut confeccionar, fruit de la situació econòmica d’avui, que és delicada per a tothom, no només per a les famílies en vulnerabilitat, a causa de la pujada de preus”.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja

Aquest fet, però, s’ha compensat per una menor demanda de lots per part de les famílies, ja que “aquest any la Generalitat lliurava el val de 100 euros en material escolar”. Com a conseqüència, “hem arribat igualment a tothom”, conclou.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja

La campanya s’ha desplegat enguany, de dues maneres: tant al centre comercial Carrefour -els dies 8 i 9 de setembre- com al mateix local de la Creu Roja, al carrer de Sant Llorenç d’Hortons 5 de Martorell.

Sanahuja explica que “com que la recollida a Carrefour es produïa amb el curs ja començat, moltes famílies ens deien que necessitaven els lots per al primer dia d’escola. Vam avançar la recollida al nostre local i això ens va anar bé per fer lots previs més indispensables”.

Griselda Sanahuja, referent tècnic de la Creu Roja

Encara resta per lliurar algun lot més, al llarg de la setmana. Sanahuja afegeix que les receptores són famílies ateses habitualment per la Creu Roja, tot i que també venen derivades d’altres projectes dels 7 municipis del Baix Llobregat Nord.

La referent tècnic aprofita per fer un agraïment a totes les parts implicades: “Als clients que han fet donació, als voluntaris de la Creu Roja que es van passar tot divendres i tot dissabte recollint material i a la Fundació Carrefour per participar en la campanya i fer el donatiu”.