Martorell celebrarà, del 23 de setembre a l’1 d’octubre, un conjunt d’activitats per a tothom en diferents espais i en el marc del reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport 2023. És la Setmana Europea de l’Esport, una iniciativa que vincula l’esport saludable amb la cultura, l’educació i la cohesió social. Aquests dies hi haurà activitats al carrer i a l’entorn natural, activitats aquàtiques al Complex Esportiu La Vila i portes obertes al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES).

La Setmana Europea de l’Esport és una iniciativa anual per fomentar l’activitat física i esportiva entre els martorellencs, independentment de l’edat, sexe, habilitats i origen. Promou un estil de vida actiu, saludable i inclusiu, alhora que sensibilitza sobre la importància de l’accessibilitat a l’esport i l’ús responsable de l’entorn natural i urbà.

Gerard Mimó, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, destaca que “té una àmplia oferta d’activitats adequada a totes les edats i en diferents ubicacions urbanes, per fer més accessible l’activitat física i l’esport a la ciutadania, promoure un estil de vida actiu i saludable i apropar el medi urbà”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

Aquest dissabte 23 s’inicia el programa amb unes sessions d’Epicfit+ (10.00h) i Sumba (11.00h) al Parc Fluvial de Can Cases, i d’Aquatono (12.15h) al CE La Vila. De la seva banda, el CIES acollirà una jornada de portes obertes, des de les 09.00 i fins a les 20.00h.

El primer cap de setmana es completarà diumenge “amb una caminada urbana saludable farà des del Passeig de la Creu Roja i fins al Parc Forestal de Can Cases, de 09.00 a 10.00h, en el marc del programa ‘Martorell a peu: Fem salut!'”, comenta Oriol Franch, tècnic del Departament d’Esports i responsable de la Setmana. En paral·lel, el Parc Forestal de Can Cases acollirà tir amb arc, bosc vertical, calistènia i orientació, de 10.00 a 13.00h. També hi haurà portes obertes al CIES de 09.00 a 14.00h.

Oriol Franch, tècnic d'Esports i responsable de la Setmana

Per a la propera setmana, de dilluns a dijous al matí “la gent gran podrà fer activitat física dirigida al carrer “en dos punts del municipi: al Parc de La Sínia dilluns i dimecres i al Parc Fluvial el dimarts i el dijous. Al voltant d’aquests dos espais, i al llarg d’aquests quatre dies, també es farà Cardiotono, circuit de trainning, Epicfit+, GAC, Ioga i Pilates.

Divendres 29, es repetiran les caminades urbanes amb una ruta de dues hores amb inici i fi al Centre Cultural (de 09.30 a 11.30h) i un Cicle Outdoor al passeig de Catalunya (de 20.00 a 22.00h)”.

Oriol Franch, tècnic d'Esports i responsable de la Setmana

Per dissabte, hi haurà portes obertes al CIES (de 09.00 a 20.00h) i diumenge 1 d’octubre, el CE La Vila acollirà al matí sessions d’Aiguacros, d’Aiguajoc i d’Aiguagac.

Franch destaca que “les activitats de la Setmana són obertes a tothom i no cal fer cap inscripció, a excepció de la de ciclisme outdoor, la calistènia, l’Aiguacros, l’Aiguajoc i l’Aiguagac, que per raons d’espai o d’ús d’aparells precisen apuntar-se abans, a través del web www.ciutateuropeaesport.martorell.cat.

Oriol Franch, tècnic d'Esports i responsable de la Setmana

La Setmana es desplegarà al voltant de tres eixos: la promoció de l’activitat física i l’esport entre la població a través d’activitats i esdeveniments diversos; l’accessibilitat a tota la ciutadania i la igualtat d’oportunitats a l’hora de participar en activitats esportives, i el foment de l’ús responsable de l’entorn urbà i natural.