Crida per donar sang aquest dijous davant l’augment de les transfusions als hospitals

147
Foto: Jordi Play (Banc de Sang i Teixits)

El Banc de Sang i Teixits organitza aquest dijous 3 de juny una donació de sang a El Círcol, al matí i a la tarda. La institució sanitària recalca la importància de donar sang en aquests moments, ja que han augmentat un 15% els casos de transfusió de sang als hospitals catalans. Per això, la xifra actual de donacions diàries que són necessàries a rreu del país s’apropa al miler.

L’horari de donació és de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h, i cal fer reserva prèvia a donarsang.gencat.cat. Des de l’inici de la pandèmia, és convenient dur a terme aquesta pràctica tant als hospitals com a les campanyes mòbils. Així s’eviten acumulacions i es mantenen les mesures de seguretat.

La jornada arriba en un moment en què l’estat de les reserves ha reculat, a causa de l’augment de les transfusions. L’ús de la sang als hospitals ha pujat fins a un 15% respecte a l’any passat, a causa de la recuperació d’intervencions que, en el seu moment, es van haver de postposar per la Covid-19. En xifres, actualment es necessiten prop de 1.000 donacions de sang diàries, quan fa un any en calien al voltant de 800. Ho explica la coordinadora del Banc de Sang, Marta Hernández.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, que tingui entre 18 i 70 anys, que pesi 50 quilos o més i que, en cas de ser dona, no estigui embarassada.