La periodista martorellenca Cristina Solias, editora de serveis informatius a RAC1, serà l’encarregada de fer el xut d’honor al 8è Torneig de Futbol Sala Inclusiu que se celebrarà dissabte, 30 de setembre, de 9.30 a 14.00 hores, al Pavelló Esportiu Municipal. L’esdeveniment està organitzat pel Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.
Nascuda a Martorell el 1989, Cristina Solias va iniciar-se en el món del periodisme fent pràctiques a l’emissora municipal Ràdio Martorell, ara fa 9 anys. Va treballar al portal digital Cugat.cat, de 2008 a 2010. La beca universitària la va realitzar el 2011 a Catalunya Ràdio, participant com a redactora i locutora al programa Generació Digital. Fa sis anys, va entrar a treballar a RAC1, on ha fet d’editora i redactora dels serveis informatius i sots-editora del programa No ho sé. A l’estiu ha estat sots-editora d’El Món a RAC1 i, aquesta temporada, fa d’editora als serveis informatius de la casa. Com a enviada especial, ha cobert la Guerra d’Ucraïna, la ruta dels refugiats als Balcans o als atemptats de París. Aquest any va debutar com a pregonera a la Festa dels Tres Tombs dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell.
El Torneig de Futbol Sala Inclusiu ha estat apadrinat en anteriors edicions per altres periodistes de renom com Mireia Vicente, redactora d’esports de TV3 i corresponsal dels Jocs Olímpics a la televisió catalana, el també periodista esportiu de Televisió de Catalunya, Àlex Castells, o la periodista de TV3, María Fernández Vidal.
La cita vol crear espais per normalitzar la situació de persones que pateixen algun tipus de trastorn mental respecte la resta de la comunitat. L’organització inscriurà un màxim de 16 equips. Els únics requisits per participar-hi són: composar un equip mínim de 5 persones –porter i 4 jugadors de camp- i inscriure’s enviant un correu electrònic a cspuntdetrobada@salutmentalblln.org. El límit d’inscripció finalitza el 22 de setembre o bé un cop s’hagin completat les 16 places disponibles.
“El torneig es disputa a partir d’un sistema d’eliminatòries directes i l’important no és guanyar, sinó formar part d’una experiència en la què persones amb un diagnòstic de salut mental i resta de comunitat que té ganes de practicar esport entrin en contacte. A partir d’aquí, la intencionalitat durant tots aquests anys ha estat la de trencar estereotips, tòpics i fronteres envers aquestes persones i crear espais per normalitzar els trastorns mentals”, ha dit l’educador del Club Social Punt de Trobada, Roger Trilles.
Roger Trilles, educador social Club Social Punt de Trobada
La cita belluga entre 150 i 200 persones cada any, entre professionals, socis i usuaris del Club Social Punt de Trobada, participants i públic assistent. Els partits tenen una durada de 10 minuts, segueixen la normativa i són arbitrats de manera voluntària per àrbitres i jugadors d’aquest esport.