Cuina i mercat solidaris amb La Marató, diumenge a la plaça de les Hores

1144
Cuina i mercat solidaris de l'associació de veïns del barri del Pont del Diable
Cuina i mercat solidaris

L’associació de veïns del Pont del Diable tornarà al format habitual de l’activitat solidària a benefici de La Marató de TV3. Aquest diumenge, durant tot el matí, l’entitat muntarà la Cuina i Mercat Solidaris a la plaça de les Hores, de 10.00 a 14.00h. Hi haurà un doble punt de venda: un de racions de menjar i un basar amb objectes nous o de segona mà donats per establiments i particulars.

Una quinzena de membres de l’entitat veïnal instal·laran diumenge 17 de desembre dues grans taules amb una mateixa finalitat: recaptar diners per la lluita contra les malalties infeccioses, objectiu de La Marató de TV3 d’enguany. És la Cuina i Mercat Solidaris, una aposta que, de manera excepcional, l’any passat es va veure ampliada fins a una vuitantena d’entitats per commemorar els 25 anys de La Marató de TV3.

El desplegament d’aquesta edició “torna al seu ritme normal”, com explica el secretari de l’associació de veïns, Isidre Ricart, amb una taula de menjar i un basar. La taula del menjar s’omplirà de carmanyoles amb racions de menjar que es posarà a la venda, i que hauran donat tant particulars com establiments de restauració i d’alimentació locals. Ricart explica que “a partir de les 10.00 del matí, tothom qui vulgui podrà portar les seves cassoles amb menjar, les repartirem i les posarem a la venda a partir de les 12.30h”. Alhora, recomana que “la gent no vingui a darrera hora a portar-nos menjar i que ho faci el més aviat possible”.

Isidre Ricart, secretari de l'associació de veïns del barri del Pont del Diable

Pel que fa al basar, contindrà “tot tipus d’articles, tant nous com de segona mà i en bon estat, que facilitin els comerços locals i els particulars. Per això, posem a disposició durant la setmana dos punts de recollida: la Ferreteria Bacarisas i l’Alimentació Roig (Cal Jorba)”. Els particulars també podran donar objectes, portant-los el mateix diumenge a primera hora.

Isidre Ricart, secretari de l'associació de veïns del barri del Pont del Diable

Ricart espera que “vingui molta gent. És un matí ple d’activitats que es complementen molt bé, com ara la Fira de Nadal dels comerços de La Vila, la visita del Patge Viu Viu i la Fira de Santa Llúcia de Rosanes” (Programació del Nadalem). Els Gegants de Martorell uniran els diversos punts d’activitat tot fent cercavila amb guardioles solidàries.

Altres activitats per La Marató

Per altra banda, l’Escola Lola Anglada s’afegeix a la causa organitzant dissabte, 16 de desembre, una caminada solidària i sostenible, dirigida a alumnes, familiars, amics i veïns que s’hi vulguin apuntar. La sortida serà des del mateix centre d’ensenyament a les 10.30h, i finalitzarà al Parc Forestal de Can Cases. Durant el trajecte es farà un flashmob i es recaptaran diners a benefici de La Marató.

L’Escola Vicente Aleixandre farà diumenge, de 10.00 a 14.00h, un reguitzell d’actes festius i solidaris sota el lema ‘Tinguem cura!‘, entre els quals s’inclourà una caminada pel riu Anoia, tallers de manualitats, photocall, pintacares, trenent de 5 polzades dels Amics del Ferrocarril, triangular solidari de bàsquet, flashmob, jocs de Lego, Kaisendo i bingo.

Aula de Teatre organitza diumenge, a les 11.00h, a El Foment un festival escènic a benefici de La Marató de TV3 amb la participació d’Espai Dansa, Grotescos de Camboya, Balla i Respira, Country Dance Martorell, Escola de Teatre d’Abrera i Teatre de Castellví de Rosanes.