Els usuaris del Centre Ocupacional Can Serra mostren el treball de tot l’any a la Trobada amb les Famílies

1031
Trobada amb les Famílies del CO Can SerraTrobada amb les Famílies del CO Can Serra
Trobada amb les Famílies del CO Can Serra

El Centre Ocupacional de Can Serra ha celebrat aquest matí la Trobada amb les Famílies al Complex Educatiu de Torrent de Llops. En l’acte d’avui, els usuaris de Can Serra han mostrat a familiars i amics tota la feina que han realitzat durant aquest any 2017 a través d’un vídeo recopilatori.

L’audiovisual, titulat Fet A Can Serra, ha compilat desenes de fotografies realitzades pels mateixos usuaris que han posat de relleu les tasques principals que realitzen al centre com el treball amb les flors i l’hort, però també ha ensenyat les diferents activitats que han dut a terme com sortides i excursions, tallers o la rebuda de la visita de les diverses escoles del municipi.

Salomé Moliner, directora tècnica del Centre Ocupacional de Can Serra, que ocupa persones amb discapacitat intel·lectual o física, ha explicat que aquesta Trobada amb les Famílies permet mostrar la feina que fan cada dia els usuaris i a banda, serveix d’excusa per passar una jornada per compartir moments plegats entre famílies, usuaris i professionals. “L’audiovisual ha estat realitzat a través del triatge dels mateixos usuaris de les més de 500 fotografies que han realitzat durant l’any” ha afegit.

Salomé Moliner, directora tècnica del CO Can Serra

L’acte d’aquest matí ha servit també per posar de manifest una de les majors preocupacions que les famílies tenen avui dia: com fer de Can Serra un entorn que continuï adaptant-se a les necessitats dels usuaris. La mitjana d’edat actual dels membres del centre martorellenc supera els 40 anys i aquests requereixen uns equipaments que s’adeqüin als seus requeriments. “Les necessitats de les persones augmenten amb l’edat i sovint quan hi ha una discapacitat aquesta necessitat apareixen abans. Ens agradaria treballar plegats i convertir de Can Serra un centre del segle XXI” ha exposat Montse Martret, membre de l’AMPA del centre ocupacional.

Montse Martret, membre de l'AMPA de Can Serra

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Benestar Social Cristina Dalmau i els regidors Adolf Bargués i Núria Canal. Fonollosa ha assegurat que des de l’Ajuntament s’està treballant per adequar l’estructura i els equipaments d’aquest centre ocupacional per a què cobreixi totes les necessitats dels usuaris i ha deixat la porta oberta a qualsevol proposta. Fonollosa ha assegurat que des de l’Ajuntament s’està treballant per millorar el centre i ha reconegut la gran responsabilitat que suposa. “Tenim l’obligació d’intentar que hi hagi igualtat d’oportunitats absolutament per tothom, i hem de destinar-hi tots els esforços possibles”·

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha aprofitat aquesta Trobada amb les Famílies per agrair la tasca diària dels membres del centre ocupacional, part important del reconeixement de Martorell com a Vila Florida. “Feu una festa fantàstica i això es veu reflectit en els nostres carrers i places amb totes i cadascuna de les flors que estan plantades”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell