Descompte del 20% en la taxa de recollida de residus per als usuaris de la Deixalleria

3104
Deixalleria Municipal
Deixalleria Municipal

Els martorellencs que facin ús de la Deixalleria Municipal fixa, al menys sis cops l’any, gaudiran d’un descompte del 20% en la taxa de recollida de residus urbans. La modificació de l’ordenança fiscal s’aplicarà l’any vinent i els contribuents ho notaran en el rebut de 2020. La mesura, aprovada al darrer Ple Municipal, pretén fomentar el reciclatge per raons mediambientals i econòmiques.

Per gaudir d’aquesta bonificació, els contribuents hauran de facilitar, en accedir a la Deixalleria, el rebut de la taxa de residus al personal de la instal·lació i estar al corrent de pagament. Només es computarà un màxim de dues entrades al dia i de dues al mes vinculades a un mateix rebut.

Els usuaris podran dipositar-hi residus voluminosos (fustes, mobles, matalassos, ferralla, vidre pla de finestres i miralls, plàstic rígid, paper i cartró i restes de poda), aparells elèctrics i electrònics (televisors, monitors, neveres, rentadores, forns, microones, aparells informàtics, bombetes, fluorescents, i petits aparells) i residus especials (pintures, vernissos, coles, dissolvents, aerosols, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles i bateries, radiografies i termòmetres, àcids i bases, plaguicides i fitosanitaris).

Per contra, no es comptabilitzarà com a aportació l’entrada de residus que es poden recollir als contenidors de carrer (rebuig, orgànica, paper/cartró, envasos, vidre, oli, roba, minideixalleries) excepte aquells que pel seu volum o dimensions tenen el risc de no poder encabir i/o bloquejar els contenidors del carrer. Tampoc computaran els provinents de la construcció i els que no s’admeten a la Deixalleria: residus barrejats, industrials, sanitaris, medicaments caducats, explosius, radioactius, productes amb amiant i no identificats.

El regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, destaca que “no hem apujat la taxa des de 2014, ni tampoc ho farem el 2019. No hi ha gaires poblacions al nostre voltant que no hagin tingut la necessitat de pujar la taxa en tot aquest temps”. “Per nosaltres és important mantenir el preu que paguen els martorellencs i, alhora, fomentar el reciclatge”.

Josep Casasayas, regidor d'Hisenda

“La gent de Martorell està bastant conscienciada envers el reciclatge des que es van instal·lar els contenidors soterrats. Som una de les poblacions de més de 25.000 habitants que millor fa la recollida selectiva”, valora Casasayas. A més, recorda que “no podem deixar de fer propostes, publicitar i explicar els beneficis de la recollida selectiva, perquè per cada quilo de residus orgànics que es llencen al rebuig, l’Ajuntament de Martorell ha de pagar un euro més a les empreses concessionàries de la recollida selectiva. Si reciclem bé, estalviem i podem mantenir aquests nivells de rebut d’escombraries”.

Josep Casasayas, regidor d'Hisenda

La Deixalleria Municipal s’ubica des de novembre de 2017 al carrer de Tarragona, al Polígon-P7, al costat del barri de Can Bros i dins de la nova nau de Serveis Municipals. L’horari és de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h i de 16.00 a 19.00h -de 16.00 a 18.00h d’octubre a febrer-, i els dissabtes de 09.00 a 13.30h.