Detinguts per presumpte delicte d’estafa a una empresa de segona mà de Martorell

579

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per un presumpte delicte d’estafa i falsedat documental després d’haver detectat que una empresa de segona mà de Martorell venia eines completament noves amb els embalatges originals i a un preu molt inferior a l’habitual.

Els agents van detectar que en un establiment de compravenda de Martorell es venien eines mecàniques completament noves amb els embalatges originals a un preu molt inferior a l’habitual cosa que va aixecar sospites entre els agents.

Una vegada iniciada la investigació, els Mossos d’Esquadra van detectar un grup de tres persones que havien creat un entramat delinqüencial per sostreure les eines amb un benefici propi i el perjudici d’un tercer. En definitiva, estaven cometent un delicte d’estafa i falsedat documental mercantil continuat en el temps.

El responsable de la botiga de segona mà, un home de 48 anys i veí d’Olesa de Montserrat, va informar als agents que un jove li portava molt sovint aquest tipus d’eines i també li feia encàrrecs. El venedor de les eines era un jove, de 33 anys i veí Terrassa, que treballava com a tècnic de manteniment en una empresa farmacèutica de Sant Joan Despí. Gràcies als anys que portava treballant-hi, el jove efectuava compres i comandes fictícies a una empresa ferretera de la mateixa localitat a nom i càrrec de l’empresa farmacèutica.

Un treballador de l’empresa ferretera, de 28 anys i veí de Vallirana, actuava amb total connivència amb el jove i manipulava informàticament els albarans per tal de modificar la data de la compra i el tipus de material que venia. D’aquesta manera la farmacèutica pagava factures per material consumible com cargols, discos, panys, roderes i altres productes similars quan en realitat el jove s’enduia eines de primeres marques com trepants, caladores, radials, serres i, fins i tot, un martell pneumàtic, els quals revenia a la botiga de segona mà.

Amb els indicis recopilats durant la investigació, els agents van detenir el tècnic de manteniment de l’empresa farmacèutica, el treballador de l’empresa ferretera i el propietari de la botiga de compravenda d’objectes de segona mà per estafa i falsedat documental mercantil. La suma de diners estafats al llarg del temps ascendeix a 7.500 euros.

Finalment, la detenció dels tres homes va quedar sense efecte i estan a l’espera de la citació del jutge.