Dissabte s’estrena el cicle ‘El documental del mes’ amb el passi de ‘La teoria sueca de l’amor’

838

Martorell formarà part de la xarxa ‘El documental del mes’, una prolongació del Festival Internacional DocsBarcelona. La primera estrena mensual serà La teoria sueca de l’amor d’Erik Gandini, on s’explora l’estil de vida suec i es pregunta si una societat econòmicament benestant és sinònim d’una societat feliç. Es projectarà aquest dissabte, a les 18.30h, a la Casa de Cultura de La Vila.

El tòpic defineix Suècia com un model de societat perfecte amb una altíssima qualitat de vida. Però realment és un país feliç? És possible que la població més autònoma i independent del món estigui insatisfeta? El director Erik Gandini explica que sense la necessitat de demanar ajuda ni favors, el contacte humà queda reduït a la mínima expressió. Cada cop hi ha més mares solteres que tenen fills amb inseminació artificial. El nombre de gent que mor en solitud augmenta any rere any. L’iconoclasta director Erik Gandini explora l’estil de vida suec amb sentit de l’humor, reflexionant sobre com una vida segura i fàcil pot convertir-se en una existència buida i solitària.

‘El documental del mes’ vol contribuir “a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals”, segons ha dit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. En aquest sentit, Martorell se suma a aquest projecte “amb l’objectiu de treballar en favor d’una programació estable en l’àmbit dels audiovisuals (de contingut cultural), així com d’oferir als ciutadans el millor de la producció audiovisual europea en el gènere del documental, el qual viu una nova etapa d’efervescència creativa”.

Es comptarà amb la col·laboració de l’Associació Cinema del Diable per a l’organització i execució del cicle. El dissabte 18 de març es projectarà Niña Sombra de Maria Teresa Larraín.