Dissabte tornen les 24 hores de lectura que retran homenatge a Víctor Català

868

L’Associació de Botiguers La Vila organitza aquest cap de setmana l’XI edició de les 24 hores de lectura, dedicades enguany a l’escriptora, periodista i política Caterina Albert, coneguda com a Víctor Català. La cita es desenvoluparà des de les 12.00h del dissabte a la mateixa hora de diumenge al Círcol. Una setantena de persones ja s’hi han apuntat.

Les 24 hores de lectura en català es dediquen enguany a difondre l’obra de l’escriptora Caterina Albert (1869-1966), coneguda amb el pseudònim de Víctor Català. Tothom qui vulgui podrà llegir, en franges de 15 minuts, fragments d’obres seves, com ara Drames rurals, Solitud, La mare balena o Mosaic. De moment, hi ha apuntades una setantena de persones, però l’activitat és oberta a tothom qui s’hi vulgui afegir en qualsevol franja temporal compresa entre el migdia de dissabte i el de diumenge.

Reconeixement a una dona polièdrica
Un dels organitzadors de la vetllada i membre de junta de l’Associació de Botiguers La Vila, Jacint Soler, comenta que “Caterina Albert va ser un personatge polièdric, que a més de la literatura va cultivar el folklore, l’arqueologia, l’escultura, el dibuix i la pintura, però que va patir les dificultats de les dones l’any 1900, que no eren ben vistes si escrivien, i va haver de signar amb un pseudònim”.

Soler reconeix que, després de 10 edicions, ja tocava tornar a reconèixer una altra dona escriptora “amb arguments totalment merescuts per ser-hi”, després d’haver-ho fet anteriorment amb Mercè Rodoreda.