Xavier Fonollosa lliura el còmic del Premi Vila i roses, amb motiu de la diada de Sant Jordi

885

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera, han assistit al llarg del matí a diversos actes amb motiu de la diada de Sant Jordi, com la visita a la Biblioteca Martorell dels alumnes del Vicente Aleixandre, els Jocs Florals de l’escola José Echegaray i l’entrega de roses als avis de la residència Sant Joan de Déu.

Al matí, Xavier Fonollosa i Mercè Morera han acompanyat la tècnica de cultura Josefina Canals i la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, a la visita d’aquest nou equipament que han fet els alumnes de l’escola Vicente Aleixandre. Fonollosa els ha recordat que “aquesta nova biblioteca és també per a vosaltres, perquè la feu servir, llegint-hi o estudiant-hi, acompanyats també dels pares, sempre que vulgueu”.

El còmic dels 40 anys del Premi Vila

Fonollosa i Morera han explicat la llegenda de Sant Jordi i les tradicions –regalar-nos llibres i roses– amb què la celebrem, i han ofert a tots els escolars el còmic que explica la història dels 40 anys del Premi Vila de Martorell, editat per l’Ajuntament amb il·lustracions de la martorellenca Gemma Poch. Fonollosa ha destacat que “llegir i escriure és una activitat molt profitosa, sobretot per als nois i noies”.

“Els catalans tenim aquesta tradició molt arrelada, és el dia del patró de Catalunya i ens regalem roses i llibres tot celebrant la primavera, i encara més avui que fa tan bon dia”, ha dit Fonollosa. Per aquest motiu, “tenim un munt d’activitats programades a Martorell”, a les escoles, als esplais d’avis i a la Fira del Llibre de Martorell, situada enguany a la planta baixa del Centre Cultural, a l’espai que ocupava l’antiga biblioteca.

Jocs Florals a l’Echegaray
Tot seguit, el primer tinent d’alcalde i la regidora d’Ensenyament han assistit a la cloenda dels Jocs Florals celebrats a l’escola José Echegaray, on han entregat els premis a les millors obres escrites per infants i on també han regalat exemplars del còmic amb la història del Premi Vila.

Les diverses classes de l’Echegaray han amenitzat la cerimònia oferint al públic tot un seguit de poemes, contes, balls tradicionals i moderns, que han donat sentit a la diada de Sant Jordi.

Roses per als avis de la residència

Al migdia, ha arribat el moment de fer cap a la residència Sant Joan de Déu on Fonollosa i Morera han regalat una rosa a cadascun dels avis que hi viuen, que els han rebut al saló de l’equipament, just abans de dinar.