Diumenge de ‘Joc de cadires’, un muntatge de teatre familiar a El Progrés

164

Nova cita amb el teatre familiar de La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell. Aquest diumenge, a les 12.00h, al Teatre El Progrés, arriba Joc de cadires de la companyia Cal Teatre. L’espectacle és gratuït, però cal adquirir prèviament entrada al web entrades.martorell.cat o bé al web www.laxarxamartorell.cat.

Joc de cadires és un xou dirigit per Dora Cantero, amb la interpretació de Carlos Gallardo i Jordi Font. Està concebut per a l’aparició d’actors i titelles sobre l’escenari, i en els darrers anys ha estat seleccionat per participar en festivals com la Mostra d’Igualada (2019) o el Fetén de Gijón (2020).

Les cadires són les protagonistes del muntatge. Serveixen d’instrument per parlar de la relació entre les persones i amb aquest moble, i com el lloc que cadascú ocupa condiciona el nostre punt de vista. Tot depèn de la cadira des de la que es miri. Està enfocat com a joc, i és un intercanvi de llocs i punts de vista que apropen una de les capacitats humanes més importants per comprendre el món i a qui ens envolta: l’empatia. La responsable de comunicació de La Xarxa, Anna Porta, en fa síntesi.

Anna Porta, responsable de comunicació de La Xarxa Martorell

Porta recorda que “cal adquirir l’entrada prèviament” i que el recinte d’El Progrés “compleix amb totes les mesures d’higiene i seguretat”.

Anna Porta, responsable de comunicació de La Xarxa Martorell

La companyia que l’ha fet possible és Cal Teatre, nascuda l’any 2014 de la mà de Carlos Gallardo (Interpretació i Producció); Jordi Font (Interpretació i Distribució) i Sergio Escalona (Producció artística), amb l’objectiu d’aportar una visió pròpia sobre el teatre infantil i familiar.

Dos dels fundadors es van formar a l’Institut del Teatre de Catalunya en la disciplina de Teatre Físic i Visual, molt present en els seus espectacles, que vol reflexionar des de l’escenari sobre totes les possibilitats del teatre infantil -el públic més exigent-, i fent ús de la imaginació i l’experimentació.