Diumenge s’inaugura la remodelació de les places del barri Verge del Carme

1788
Places Verge del Carme

El proper diumenge 1 d’octubre, a les 12.00h, l’Ajuntament de Martorell inaugurarà la reurbanització de les places del barri de la Verge del Carme. L’acte inclourà un concert vermut popular a la plaça Sant Jordi. Amb les actuacions realitzades s’han creat espais més diàfans i segurs, amb més mobiliari urbà, arbrat i millor il·luminació i paviment.

Les obres es van iniciar el novembre de l’any passat amb una primera fase a la plaça de Sant Jordi i s’han anat executant de forma graonada a la resta de places -Sant Jaume, Verge de Núria i Verge de la Mercè- fins a la darrera setmana de setembre.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, destaca que “de fet, es tracta de la reurbanització de tot un barri, una gran actuació de molts metres quadrats que ha estat única, potent, i que ja està té un ús social molt important allà on ja s’han acabat. Els veïns n’estan encantats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A totes quatre places s’hi han retirat les plantes arbustives que delimitaven zones enjardinades i de jocs per crear un espai a la vista, més diàfan i amb passadissos més amples i camins més marcats. A més, s’ha col·locat paviment de cautxú a les noves zones de jocs infantils; s’han posat parterres de gespa artificial i s’ha instal·lat una nova pavimentació amb formigó imprès de colors per a les zones de pas.

Quant a la plantació d’arbres, a la plaça de Sant Jordi s’hi han plantat 6 magnoliers, 7 plataners i 5 acàcies del Japó (Sophora japonica), mentre que les altres places disposen ara de 22 plataners.

La il·luminació s’ha millorat amb llums tipus LED -14 fanals i 1 columna de 9 metres d’alçada amb 4 projectors a Sant Jordi, i 12 fanals i 1 columna de 9 metres d’alçada, amb 3 projectors a la resta de places-.

També s’ha actuat sobre el mobiliari urbà, substituint elements de pedra per fusta. A Sant Jordi s’hi han col·locat 14 bancs, 10 cadires, 7 papereres i 1 font, i al total de les altres places, 10 bancs, 10 cadires, 5 papereres i 3 fonts.

Fonollosa sintetitza els objectius principals de la reurbanització: “Donar llum a les places, fer passadissos amples, passos generosos, dotar d’un mobiliari urbà endreçat, aportar molt de color a espais que eren molt foscos, reforçar els jocs infantils i la il·luminació i que els passos, entrades i sortides tinguin molta lluminositat i visibilitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha recordat que aquesta reurbanització era “molt necessària” pel fet que es tractava d’un espai on s’hi havia intervingut poc i que necessitava d’una intervenció profunda”. Els veïns hi han tingut molt a dir, en tot plegat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més, al carrer de la Verge de la Mercè s’hi ha col·locat un nou paviment de voreres amb peces de formigó prefabricat, creant dos passos de vianants al mateix nivell de la vorera de l’avinguda Germans Martí i la vorera de Reverend Marçal Martínez. S’hi han instal·lat 8 nous fanals amb enllumenat tipus LED, que han de pal·liar la deficient il·luminació que hi havia fins ara. I també s’ha fet un nou asfaltat de la calçada per pas de vehicles i nou asfaltat a la zona d’aparcament.

Anteriorment, ja s’havien reurbanitzat les voreres del carrer Sant Antoni Maria Claret, carrer que separa la plaça Sant Jordi de les places Sant Jaume, Verge de Núria i Verge de la Mercè. En aquest carrer es va instal·lar nou enllumenat tipus LED (18 fanals nous), i es van plantar 45 arbres nous (grevillees).