Ajuntament, Creu Roja i Agbar despleguen ‘ONA Activa’t’, per a la transformació sociolaboral

1678
Signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Martorell, Agbar i la Creu Roja.

L’Ajuntament de Martorell, la Creu Roja i Agbar despleguen el programa ‘ONA Activa’t’ per contribuir a la transformació sociolaboral a Martorell. La iniciativa té com a objectiu principal fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-les en el procés de recerca de feina i treball digne. Aquest matí, a la Casa de la Vila, les tres parts implicades han signat el conveni que els vincula.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, Lidia Lanuza, presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, i Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, han signat avui el conveni per posar en marxa el programa ‘ONA Activa’t’ (Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament), dirigit a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat i de la tarifa social d’aquest municipi del Baix Llobregat.

A través d’aquesta aliança, ‘ONA Activa’t’ acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 15 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del fons de solidaritat i de la tarifa social de Martorell.

Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Martorell, Agbar i la Creu Roja.

En paraules de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa: “Aquest conveni és fruit d’una col·laboració publico-privada imprescindible, que no només té l’objectiu d’ajudar de forma immediata a persones en situació de vulnerabilitat, sinó també de proporcionar acompanyament i formació perquè surtin d’aquesta situació i tornin a entrar al mercat laboral, creant el seu projecte de vida amb dignitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El programa ‘ONA Activa’t’ contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant del programa. A partir d’aquí, preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació en el programa.

Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Martorell, Agbar i la Creu Roja.

El director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos, ha titllat el programa de “transformador” i ha remarcat que “és clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com ‘ONA Activa’t’, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”.

‘ONA Activa’t’ treballa “per les oportunitats, per cobrir les necessitats bàsiques, i per l’empoderament de les persones, per a que puguin tenir allò que necessiten per millorar formació i ocupabilitat i poder escollir el seu pla de vida. Això és la dignitat”, ha afegit Campos.

Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar

La presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Lidia Lanuza, ha destacat: “aquesta gran aliança ens permet mantenir el compromís de posar les persones al centre i acompanyar aquelles que es troben amb majors obstacles a l’hora d’accedir al mercat laboral. Treballem activament per eliminar les barreres que impedeixen que les persones accedeixin a oportunitats laborals justes i equitatives. Som fermes defensores de la igualtat d’oportunitats i tracte en l’ocupació. ‘ONA Activa’t’ ens permetrà fortificar les competències de les persones participants, formar-les perquè estiguin millor preparades per al nou mercat laboral, promovent la seva autonomia i l’autoestima perquè tinguin l’oportunitat de prosperar i assolir el seu màxim potencial”.

Lidia Lanuza, presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona

Les persones elegibles per participar en el programa han de ser beneficiàries del fons de solidaritat i de la tarifa social de Martorell.