Dues noves subvencions de l’Ajuntament a empreses de Martorell per contractar persones a l’atur

1765
Signatura subvenció Molí Empresa
Signatura subvenció Molí Empresa

L’Ajuntament de Martorell ha lliurat una subvenció econòmica a les empreses martorellenques Esteban Costa SL i Gronpes SL, fruit d’una iniciativa del Departament de Promoció Econòmica per a la contractació de persones aturades a Martorell. A l’acte de signatura, celebrat aquest dimarts, hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, i els representants de les dues empreses beneficiàries, Miquel Costa i Francesc Cortadella.

Des del maig de 2016 i fins a exhaurir pressupost, Promoció Econòmica subvenciona les empreses martorellenques que es decideixin a contractar persones aturades del municipi. Les subvencions serveixen per ajudar les empreses que decideixin donar feina a persones en situació d’atur, subvencionant-les una part del cost empresarial de contractar una persona que no té feina. La prioritat és doble: fomentar l’ocupació i donar suport a les empreses i als treballadors en situació d’atur per regenerar la reactivació econòmica.

“Que les empreses s’atreveixin a contractar personal vol dir que mica en mica anem canviant el pessimisme i la situació crítica per l’optimisme, amb ganes d’engegar projectes nous que generen riquesa i treball, que és un bé per tothom”, ha expressat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat.

LLuís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Les persones que es contractin a través d’aquest pla hauran d’estar en situació d’atur, apuntades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), constant-hi com a demandants actives de feina, i donades d’alta a la borsa de treball de l’Ajuntament. Les empreses han de ser entitats sense ànim de lucre, empreses d’inserció o centres de treball, amb domini social a Martorell amb anterioritat a l’1 de gener del 2015 i amb una plantilla que no superi les 150 persones.

La proposta de l’Ajuntament d’incentivar la contractació a través d’aquestes subvencions ja ha aconseguit des del seu inici la participació d’11 empreses martorellenques amb 13 respectives contractacions de persones aturades de Martorell, segons ha detallat el regidor Amat.