El 5è Mercabros torna amb força i hi incorpora parades locals i d’arreu

349
5è Mercabros
5è Mercabros

Durant el matí d’aquest diumenge, la plaça Llobregat, al barri de Can Bros, ha acollit la 5a edició del Mercabros, el mercat d’intercanvi, productes de segona mà i objectes d’artesania on una trentena parades martorellenques i d’altres poblacions han arribat per oferir el seu inventari. Malgrat l’amenaça de pluja i els dubtes dels visitants, el públic hi ha anat arribant durant tot el matí i ha visitat un mercat que vol consolidar-se d’ara en endavant.

El Mercabros permet als comerciants locals, artesans i d’altres que volen oferir productes reutilitzats i a paradistes de ciutats com Masquefa, Castellbisbal o Sant Cugat del Vallès, exposar les seves parades i donar-se a conèixer al Baix Llobregat. Referència a la comarca, el mercat martorellenc impulsa el reciclatge de productes tèxtils, fomenta el reciclatge i desperta un barri preparat per créixer els diumenges de mercat.

La promotora d’aquesta iniciativa, Conxita Garrigó, va arribar fa tres anys al barri i creu que el mercat, que somia amb convertir-lo en mensual, faria arribar aquesta zona a molts més veïns.

Una zona on tothom hi suma

La participació de l’associació de veïns del barri arriba a través del servei de restauració, que ha estat actiu durant tot el matí, i que ajudarà a l’entitat a través del que es recapti de les consumicions. El seu responsable, Joan Rodríguez, ha exposat que és una bona iniciativa i que el mercat pot ajudar a “donar-hi vida, sempre és positiu”.

Tot i que hi ha paradistes locas¡ls, també han decidit prendre-hi part comerciants d’altres poblacions. Roser Delgado, des de Terrassa, ha explicat que va descobrir el mercat i va decidir venir: “em va arribar que es feia i he volgut provar, no el coneixia”.

Fomentar el reciclatge des del mercat

Els regidors Lluís Amat, Rosa Cadenas, Gerard Mimó i Lluís Sagarra han pogut visitar el mercat i conversar amb els paradistes per copsar-ne les sensacions. En aquest sentit, la regidora de Comerç Rosa Cadenas ha parlat de la bona acollida després de més d’un any sense celebrar-lo. A més, ha posat en valor els productes relacionats, els productes artesanals i els objectes recuperats que tenen un segon ús. La ubicació del mercat, ha afirmat ajuda molt, perquè “la gent el pot conèixer a través de fires i mercats relacionades amb la venda, fins i tot anima el turisme”.

El Mercabros ha reaparegut després que fos una de les últimes activitats a celebrar-se abans de l’esclat de la pandèmia de coronavirus el febrer de 2020. Els seus organitzadors ja preparen la propera edició, que podria arribar molt aviat.