El 6 de maig es posa en marxa l’Aula d’Estudis a la Biblioteca

506
Aula d'Estudis

Segon torn d’Aula d’Estudis a la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell en aquest 2024. L’equipament de l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals oferirà de nou als usuaris la possibilitat d’estudiar i de preparar els exàmens i treballs de final de curs des del proper dilluns 6 de maig i fins al divendres 5 de juliol. L’horari en aquesta ocasió serà ininterromput de dilluns a diumenge de 09.00h del matí i fins a les 23.00h de la nit.

L’Aula d’Estudis és un servei que comporta l’ampliació de l’horari habitual de la Biblioteca fins a la mitjanit per proporcionar un espai tranquil de recerca i d’estudi per a qui el necessiti. Se celebra dos cops l’any -un al gener-febrer i l’altre al maig-juny-, coincidint amb la proximitat als exàmens, i té una durada de dos mesos.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell, destaca que és un servei imprescindible a dia d’avui: “Hi ha moltes persones que necessiten un espai com aquest, que presta molt a la concentració i a l’estudi”. Possiblement per això, “hi ve molta gent de poblacions veïnes a més de Martorell, i esdevé un servei gairebé comarcal”. La possible raó, per a Parera, és que “segurament els oferim més facilitats que als seus municipis, s’hi troben molt a gust i això els porta a fer molta feina”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

L’ampliació constant del servei -tant pel que fa al número de dies com d’hores- ha provocat que en les dues darreres cites s’hagi obtingut una xifra rècord d’usuaris. El juny de 2023 es van registrar 3.571 estudiants -un 78% més que en mateix període de l’any anterior-, i en la darrera cita del passat gener i febrer n’hi va haver 2.393, que incrementen en mil persones les del mateix període de l’any anterior.

Parera afegeix que “a mesura que hem anat ampliant el número d’hores de servei, la gent ha anat responent molt bé”, i que això s’ha fet “escoltant les seves demandes i necessitats”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Francesc Pujols

Aquestes xifres, a més, només recompten els usuaris en hores no habituals de la biblioteca, ja que són les hores en les que els assistents es dediquen exclusivament a aquesta finalitat, a diferència dels horaris convencionals, on es barregen amb altres usuaris-. Per tant, probablement són molt superiors, ja que també hi ha persones que estudien i preparen treballs i exàmens en els horaris oficials de l’equipament.