El Banc de Sang fa una crida a donar abans de Setmana Santa

414

Sota el lema ‘Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang’, el Banc de Sang i Teixits fa crida a tothom a no marxar de vacances per Setmana Santa sense abans, haver donat sang. En aquestes dates festives, menys persones s’arriben a donar i per això, és important reforçar les reserves. A Martorell es podrà donar sang aquest proper dijous, 21 de març, de 16.00 a 20.00h, i també divendres, 22 de març, de 09.30 a 13.30h, el Centre Cultural.

Es calcula que prop de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya, i just per Setmana Santa, és quan les reserves de sang baixen. És per això que la crida per donar comença aquesta setmana abans de festes i recorda que també el dia 30 març, el dissabte de Pasqua, es pot anar a donar a la majoria de centres de donació fixes. Aquest dia, estan oberts tots els centres fixs de donació de sang dels hospitals, a excepció de l’Hospital Josep Trueta de Girona.

La campanya anima als donants habituals, joves que ho poden fer per primera vegada i a la resta de ciutadania a continuar amb la freqüència de donació registrada des del mes de gener, que ha aconseguit tenyir un terç de vermell el monument virtual inèdit estrenat enguany per la Marató de Catalunya del mes de gener.

Consulta i dubtes de salut i viatges abans de marxar

Per als ciutadans que vulguin marxar de viatge per Setmana Santa, poden consultar els dubtes que tinguin sobre la donació en aquests dos enllaços de salut i viatges del Banc de Sang.

Per poder donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: Tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

Cal recordar que cada dia calen 1.000 donacions diàries a Catalunya per fer front a les necessitats dels pacients i que els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com les anèmies.