L’Institut Joan Oró inaugura les 11es Jornades Tecnològiques per apropar l’alumnat al futur laboral

504
11es Jornades Tecnològiques INS Joan Oró

L’Institut Joan Oró està celebrant, des d’avui i fins dijous, les 11es Jornades Tecnològiques. Els alumnes de formació dual assisteixen a xerrades, tallers i sortides a càrrec d’empreses relacionades amb les diferents branques professionals que s’imparteixen al centre: Automoció, Laboratori d’anàlisis i control de qualitat, Màrqueting i publicitat, Comerç internacional, Gestió administrativa i Activitats comercials. D’aquesta manera, coneixen les necessitats laborals del sector i com enfocar millor el seu futur laboral.

L’acte inaugural de les Jornades Tecnològiques ha tingut lloc aquesta tarda al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. La directora de l’Institut Joan Oró, Manoli Amezcua, ha dit que l’objectiu d’aquestes és “apropar l’alumnat a la realitat de la tecnologia actual. Al nostre centre tenim una àmplia formació acadèmica i pràctica, però no és mateix que aprendre in situ. És una manera d’enriquir-los”.

Manoli Amezcua, directora INS Joan Oró

A més de les xerrades i visites, “dijous farem una gimcana perquè els alumnes coneguin les diferents formacions que s’imparteixen al centre. Aniran fent un tastet específic de les activitats que es fan a cada cicle formatiu. Una bona forma per a que l’alumnat es relacioni i tingui més cohesió”, ha apuntat la directora.

Manoli Amezcua, directora INS Joan Oró

Aquests dies “els alumnes tenen l’oportunitat de compartir, debatre, aprendre, preguntar i qüestionar-se. Una oportunitat que han de gaudir i agrair a les persones que formen part de la seva comunitat educativa i a les empreses que hi participen”. “Traieu-ne molt de profit perquè estic segura que tot el que feu en aquestes jornades us servirà per al vostre futur”, ha encoratjat la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

Helena Mauri, cap d’Estudis del Joan Oró, ha incidit que “la inauguració de les jornades és el punt de partida de dos dies intensos que hem treballat per tenir ponències i tallers interessants. A vegades sembla que si no vas a classe no aprofites el temps, però es poden aprendre coses de moltes maneres diferents, com és a través d’aquestes jornades on els alumnes poden experimentar”.

Helena Mauri, cap d'Estudis INS Joan Oró

Després dels parlaments inaugurals, Eva Docampo i Sara Sánchez, de l’empresa Quality Chemicals d’Esparreguera, col·laboradora amb les pràctiques d’alumnes de formació dual, han fet la xerrada ‘El repte de la formació dual’.

Hi han explicat la seva activitat empresarial, dedicada a la fabricació de sals inorgàniques per a la industria farmacèutica, alimentària i agraria, quins perfils professionals hi requereixen actualment i com ha estat l’experiència d’alumnes del Joan Oró formant-se amb pràctiques remunerades a la seva empresa.

Tot seguit, Frederic de Gràcia, ha exposat la xerrada motivacional ‘Nous desafiaments del mercat laboral’, on ha parlat “de les competències bàsiques que han de tenir els alumnes per tenir una inserció al mercat laboral més fiable i adaptable. Els he transmès que no hi ha res impossible, que tenen tot el necessari per ser competents i que és important focalitzar-se en el que volen i tenir il·lusió”.

Frederic de Gràcia

De Gràcia ha insistit “que no es limitin, perquè el mercat futur està per crear. El 95% dels llocs de feina actuals desapareixeran i es crearan de nous. Estem vivint un canvi tecnològic que requereix que la gent reaprengui constantment. A banda de talent, cal molt d’esforç, però ho poden aconseguir”.