El CEE El Pontarró formalitza la seva cooperativa CUEME donant-ne d’alta el NIF

1069
CUEME CEE El Pontarró

En el marc del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), el Centre d’Educació Especial (CEE) El Pontarró va donar d’alta, el passat 19 de gener, el NIF de la seva cooperativa. Es diu ‘Malabar’ i la formen alumnes de Secundària Adaptada. Amb aquest tràmit, ja poden començar a dissenyar, elaborar i, posteriorment, vendre els seus productes artesanals.

Durant la jornada, els alumnes d’El Pontarró van estar acompanyats de la seva padrina, la psicòloga Maria Rodríguez de l’empresa Infinitament, així com de la tècnica de Comunicació del Departament de Promoció Econòmica, que els va fer un taller per ensenyar-los a dissenyar el logotip de la seva cooperativa.

CUEME és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport dels ajuntaments implicats. Aquesta és l’11a edició que Martorell hi participa i El Pontarró va ser el primer Centre d’Educació Especial de tot Catalunya en prendre-hi part, des del curs 2017-18, tot un repte que ha reforçat el concepte d’escola inclusiva.

Aquest curs hi ha 170 alumnes de 5è de Primària de les escoles José Echegaray (dues cooperatives), Mercè Rodoreda (dues cooperatives), La Mercè (dues cooperatives) i Vicente Aleixandre (una cooperativa), a més dels 25 alumnes de Secundària Adaptada del CEE El Pontarró.

L’objectiu del programa és fomentar la cultura emprenedora entre els infants. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats del poble.

El procés de treball té diferents fases: constitueixen una cooperativa; en dissenyen la imatge i difonen la seva activitat a l’entorn; dissenyen i escullen els productes per vendre; calculen el cost i cerquen finançament per poder-los produir. També elaboren els productes; els venen; tanquen la cooperativa i aporten part dels beneficis obtinguts a projectes socials.