El CEM obre les preinscripcions per participar a les excavacions del jaciment de Santa Margarida

732

Fins el 9 de juny, es poden fer les preinscripcions per participar a les excavacions al jaciment de Santa Margarida, que convoca el Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) amb el suport de l’Ajuntament de Martorell. La campanya es farà entre l’11 i el 29 de juliol i les places són limitades a un grup de 25 persones. Les places es reserven a estudiants d’Arqueologia i a alguns martorellencs que hi vulguin participar.

El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, explica que faran “una selecció entre els inscrits, donant prioritat als que hi hagin participat anteriorment, el grau de disponibilitat en dates i horaris i l’experiència en excavacions arqueològiques”. Les característiques especials del jaciment fa que sigui d’interès per a molts estudiants. “L’important conjunt medieval i la innovació utilitzada tant en la recerca, la metodologia emprada i el tractament dels resultats, fa que cada any rebem múltiples sol·licituds”, ha remarcat.

El treball de camp el concentren durant les tres setmanes del mes de juliol. Mauri destaca que la resta de l’any “treballem amb els materials trobats en el jaciment, com ara la digitalització de les restes de ceràmica que ens permet reconstruir la peça en 3D”.

Preinscripcions

Les preinscripcions per participar a la campanya d’excavacions al jaciment de Santa Margarida 2016 s’han de fer abans del 9 de juny a través del web del Centre d’estudis Martorellencs. Abans de les excavacions, una quinzena d’estudiants d’arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) faran la fase de pràctiques, a través del conveni entre l’Ajuntament de Martorell i la UB.

Jornada de portes obertes

Com cada any, abans de finalitzar les excavacions, faran una jornada de portes obertes per ensenyar els resultats. En aquesta ocasió serà 27 de juliol, a les 19.00h, i es dedicarà a l’armament medieval, ja que l’any passat van trobar una daga al jaciment que ha estat rehabilitada. Juntament amb el Grup de Recreació Històrica Sacramental Sant Genís de Rocafort de Martorell faran la presentació de la troballa i aprofitaran per explicar com s’equipava un guerrer d’aquella època.

Centre d’Estudis Martorellencs
El CEM es dedica a la recerca i a la difusió del patrimoni local. La recerca en el patrimoni històric i fonamentalment en l’àmbit arqueològic. Els socis hi aporten col·laboració i no diners. Són una quinzena de persones. Però hi ha activitats en col·laboració amb la UB i la UAB. La seu està a la farmàcia Bujons, recentment rehabilitada i recuperada pel seu ús. La remodelació contempla un espai per reubicar-hi l’entitat. Volen celebrar-hi les converses a la rebotiga, recuperant la tradició, per tractar sobre historia, patrimoni i actualitat. A la tardor tenen previst fer una xerrada sobre el comerç local i la seva historia, i completar l’inventari del fons de la família Bujons. El matrimoni Bujons-Vivó va encarregar al CEM la custodia del seu patrimoni.