El Centre d’Estudis Martorellencs divulgarà la geologia local amb un itinerari guiat el dissabte

1093
Visita del CEM a Sant Genís de Rocafort
Visita del CEM a Sant Genís de Rocafort

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) organitza aquest dissabte, 26 de gener, l’itinerari geològic ‘Quan Martorell no hi era. Martorell i rodalies: rius Llobregat i Anoia’. La sortida és la primera d’un cicle que l’entitat vol fer per divulgar els aspectes d’una geologia molt rica i variada a l’entorn. El geòleg martorellenc Josep Maria Tella en serà el responsable.

La sortida no necessita inscripció prèvia i començarà, a les 09.30h, a la plaça del Portal d’Anoia. Es recorreran prop de cinc quilòmetres “resseguint l’aiguabarreig dels rius Anoia i Llobregat, traspassant el pont del Diable i pujant per la serra de les Forques i la Torre del Telègraf, amb final a la capella de Sant Bartomeu”, segons avança el vicepresident del CEM, Alfred Mauri.

Mauri destaca que “farem un salt milions d’anys enrere, quan Martorell no existia, i al llarg del trajecte veurem aspectes de la geologia i hidrologia de l’entorn i coneixerem per què es forma un estret com el Congost o per què el Llobregat traspassa per aquest punt camí del mar”.

Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

El vicepresident del CEM recomana als participants “que portin un calçat adequat i, si convé, alguna cosa per esmorzar”. Quant a materials complementaris, explica que “hem preparat un dossier de camp per als assistents, però també poden seguir l’itinerari, des d’un mòbil o tauleta amb connexió a Internet, des de la nostra pàgina web“.

 Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

Farà les explicacions Josep Maria Tella, “un geòleg martorellenc que col·labora amb la nostra entitat des de fa anys, que es dedica a la Geotècnia i que té uns coneixements específics sobre la geologia de Martorell”, comenta Mauri. La ruta es complementarà amb alguns apunts de tipus històric.