El cicle ‘El documental del mes’ projecta aquest dissabte ‘Niña Sombra’ a la Casa de Cultura

802

El documental Niña sombra (2016) de Maria Teresa Larraín es podrà veure aquest dissabte 18 de març, a les 18.30h, a la Casa de Cultura de la Vila. La projecció forma part del cicle ‘El documental del mes’, impulsat per la Regidoria de Cultura amb el suport de l’Associació Cinema del Diable. El passi s’inclou dins els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones a Martorell.

Mentre edita la seva última pel·lícula a Toronto, la cineasta Maria Teresa Larraín comença a perdre la vista. Decideix viure sola el dolor i tancar les portes del seu passat, convençuda que mai més podrà treballar com a artista. No obstant això, la notícia de la mort de la seva mare fa que torni al Xile natal que va abandonar 30 anys enrere.

Caminant pels carrers de Santiago coneix un món diferent que la inspira: el dels venedors ambulants cecs de La Alameda, l’avinguda principal de la ciutat. “Un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa, en una narració autobiogràfica plena de coratge i optimisme per enfrontar-se a una vida nova”, ha dit Rafa Ruiz, membre de l’Associació Cinema del Diable.

Sobre la directora

Maria Teresa Larraín va néixer el 1951. El 1976 va marxar a Canadà, on es va graduar en estudis de Ràdio i Televisió a la Ryerson University de Toronto. Ha treballat com a cineasta independent durant més de 25 anys. Els seus documentals tracten temes sobre justícia social (diversitat, inclusió, minories). Ha dirigit El Juicio de Pascual Pichun, Dolores, Looking for Findley i Amor Amargo.

‘El documental del mes’

Martorell es va adherir el passat febrer a la xarxa ‘El documental del mes’ amb el passi de La teoria sueca de l’amor d’Erik Gandini. El cicle és una prolongació del Festival Internacional DocsBarcelona que vol contribuir “a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals”, segons el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. En aquest sentit, Martorell s’ha sumat a aquest projecte “amb l’objectiu de treballar en favor d’una programació estable en l’àmbit dels audiovisuals (de contingut cultural), així com d’oferir als ciutadans el millor de la producció audiovisual europea en el gènere del documental, el qual viu una nova etapa d’efervescència creativa”.