El Club Social Punt de Trobada celebra 15 anys treballant per a les persones amb problemes de salut mental

1615
15 Aniversari Punt de Trobada
15 Aniversari Punt de Trobada

El Club Social Punt de Trobada ha celebrat aquest diumenge el seu 15é aniversari en una jornada festiva als Jardins de Ca l’Oller. Tallers de ceràmica, de teatre i d’esmorzar saludable; a més d’un vermut per a tothom han estat les activitats centrals d’aquesta jornada organitzada pel propi club amb la col·laboració de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, l’Ajuntament de Martorell i l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell.

El Club Social Punt de Trobada és una entitat destinada a les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Els objectius principals són la inclusió d’aquest col·lectiu a la resta de la societat i la desmitificació de molts dels estigmes i prejudicis amb els que aquestes persones han de conviure dia a dia. Vicenç Mateo, president de l’entitat, ha explicat que durant el transcurs d’aquests 15 anys el club s’ha convertit en “una gran família, un lloc on sentir-se tranquils i un espai on poder desenvolupar-se com ells mateixos són sense haver d’amagar-se”.

Reproductor d'àudio
Vicenç Mateo, president Club Social Punt de Trobada

Un dels moments centrals de la celebració d’aquest diumenge ha estat la lectura d’un text per part d’Alberto Olivé, un membre del Club Social Punt de Trobada, que ha explicat a tots els assistents què significa aquesta entitat per a les persones que, com ell, conviuen amb un problema de salut mental. “El club ens ha enriquit com a persones; ens ha fet adonar-nos que malgrat tenir un problema de salut mental, tenim la capacitat d’ajudar als altres fent quelcom que ens agrada”.

Reproductor d'àudio
Alberto Olivé, membre del Club Social Punt de Trobada

El Punt de Trobada va néixer fa 15 anys per a què els familiars de persones amb problemes de salut mental disposessin d’un “espai comú per poder parlar i trobar persones amb problemàtiques i necessitats molt semblants i un lloc on poder trobar ajuda mútua”. Com explica Mateo, però, de seguida es van adonar que l’entitat podia funcionar d’igual manera per als propis afectats.

Reproductor d'àudio
Vicenç Mateo, president Club Social Punt de Trobada

Els darrers quinze anys no han suposat només una gran diferència per als seus membres i familiars, sinó que també ha aconseguit una professionalització d’una part dels seus voluntaris. Actualment, apunta Vicenç Mateo, l’entitat compta amb un total de cinc treballadors que s’hi poden dedicar de manera professional.

Reproductor d'àudio
Vicenç Mateo, president Club Social Punt de Trobada