El Punt Òmnia del Complex Educatiu Torrent de Llops (avinguda Josep Tarradellas, 11) serà punt presencial d’assistència al vot telemàtic a les Eleccions Agràries, que se celebren els dies 25 i 26 de març. La pagesia està cridada a participar en les primeres eleccions pel sistema de votació electrònica. Els electors escullen els 10 membres de la Taula Agrària, l’òrgan de diàleg permanent entre el sector de la ramaderia i l’agricultura i el Govern.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat organitza les eleccions del sector agrícola i ramader incorporant les darreres tecnologies d’identificació personal i seguretat digital del procés, cosa que permetrà substituir les tradicionals votacions amb urnes i paperetes pel vot electrònic per a tothom. El cens el formen 20.609 electors i electores, majoritàriament persones físiques que han fet la declaració agrària i també persones jurídiques.

El dia 25 de març els electors i electores poden votar remotament. En el cas dels professionals autònoms, es poden identificar amb l’IdCat Certificat, el DNI electrònic o altres certificats reconeguts. També es pot votar amb el sistema de reconeixement biomètric. En aquest cas, cal sol·licitar-ho entre l’1 i el 22 de març.
Les empreses han de votar de manera remota el dia 25 de març i s’hauran d’identificar mitjançant un certificat electrònic qualificat.

Els professionals autònoms podran votar de manera presencial el 25 i 26 de març amb el DNI des de qualsevol dels punts d’assistència al vot electrònic repartits per tot Catalunya.

Els punts d’acompanyament a la votació electrònica s’han distribuït arreu de Catalunya segons el nombre d’electors de cada comarca i estan emplaçats en seus del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en ajuntaments i en els punts TIC que gestiona el Servei d’Inclusió i Capacitació Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, com és el cas del Punt Òmnia de Martorell.

Aquests punts per a la votació electrònica presencial s’han establert aplicant un criteri de distància entre el domicili de l’elector i el punt d’acompanyament a la votació de manera que no calgui una durada del desplaçament necessari de més de 20 minuts. En tots aquests punts, s’aplicaran les mesures i els protocols COVID-19 necessaris, i estaran assistits per una persona habilitada com a representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.