El contratenor Víctor Jiménez interpretarà el barroc més enèrgic i popular del temps de Cererols

1781
Víctor Jiménez Díaz
Víctor Jiménez Díaz

L’Ajuntament de Martorell i les Joventuts Musicals de la nostra localitat organitzen aquest diumenge (19.00h, Museu Municipal Vicenç Ros) un nou concert del programa #Cererols400, que commemora els quatre segles del naixement del compositor martorellenc. El contratenor Víctor Jiménez Díaz, acompanyat de l’Ensemble Rigaudon, interpretaran peces d’autors contemporanis a Cererols sota el títol No hay quien entienda el amor. Jiménez, especialitzat en música dels segles XVI i XVII, explica que el concert mostrarà un barroc molt proper a l’oient.

No hay quien entienda el amor és un projecte encarregat al cantant mataroní, considerat com un dels contratenors del moment, dins el cicle #Cererols400 per apropar-se a l’univers del compositor nascut a Martorell. L’objectiu era trobar, amb l’ajut de musicòlegs, peces de temàtica no religiosa. El resultat de la cerca ha estat un repertori de compositors coetanis com ara José Marín, Cristóbal Galán o Juan Hidalgo.

Víctor Jiménez Díaz
Víctor Jiménez Díaz

La temàtica és l’amor i, segons explica Jiménez, “mostra un barroc gens encorsetat i contemplatiu, amb peces més enèrgiques, vitals i molt pensades per a ser fàcils d’interpretar per al públic, a partir d’una temàtica compartida per tothom, com és l’amor”. Explica el cantant que “els continguts són molt similars als actuals: aleshores tenien un gran embolic per entendre l’amor, ben bé com en els temps actuals”.

El concert es farà en un indret tan especial com és el Museu Municipal Vicenç Ros. Les entrades ja són a la venda anticipada a les Oficines d’Atenció al Ciutadà del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell al preu de 5 euros -4 per al públic jove de fins a 25 anys o més gran de 65 o pensionista-, i a taquilla una hora abans de l’espectacle al preu de 6 euros. També es poden comprar on-line.

Víctor Jiménez, que tot just acaba de complir els 30 anys, ha interpretat música de moltes èpoques diferents, des de la medieval fins a la contemporània, però reconeix que “la meva espina dorsal és el barroc. Ho és perquè em ve donat per les meves característiques de veu, ja que sóc contratenor i és aquí on trobo més repertori adequat”, però també perquè és un període que l’apassiona: “és molt extens i molt diferent d’un compositor a un altre. És una època molt rica de la història de la música”.

En la següent entrevista a Ràdio Martorell, Jiménez ens parla de les característiques del concert que oferirà diumenge i també ens desgrana la seva trajectòria professional i els projectes que té entre mans.