El Cor Montserrat de Terrassa farà un concert de Nova Cançó dins els actes de la Diada

1731
Cor Montserrat
Cor Montserrat de Terrassa

El Cor Montserrat de Terrassa, una formació mixta composada per una quarantena de cantaires, actuarà el proper dissabte, 9 de setembre, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, dins els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Martorell. El cor oferirà un repertori musical basat a la Nova Cançó. L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat.

La Nova Cançó “ve de la dècada dels 60 i va suposar una reivindicació idiomàtica en un moment molt especial per a Catalunya. Casualment, ara també estem en unes dates força reivindicatives i ens feia il·lusió muntar aquest concert dins la nostra programació anual”, ha ressenyat el president del Cor Montserrat, Dídac Sánchez, qui s’ha mostrat agraït perquè Martorell s’hagi interessat per la formació.

Dídac Sánchez, president Cor Montserrat

El llibret del concert inclourà Cançó de les mans de Raimon , Què volen aquesta gent de Maria del Mar Bonet, Cançó de suburbi d’Ovidi Montllor, Pare de Joan Manuel Serrat, La gavina de Frederic Sirés, Petita festa de Toti Soler, No puc dir si plorava… de Joan Crosas, No ve d’un pam de La Trinca, A Margalida de Joan Isaac, Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat, Que tinguem sort de Lluís Llach, He mirat aquesta terra de Raimon, Un núvol blanc de Lluís Llach, D’un temps d’un país de Raimon i Abril 74 de Lluís Llach. “Totes les peces estan arranjades per a coral, és a dir, per a quatre o sis veus. Això permet conèixer unes versions atractives per a tots els públics. A més, acompanyaran les cançons la veu solista d’Anna Janer i la guitarra del Joan Vallbona”, ha avançat Sánchez.

Més de mig segle del Cor Montserrat

El Cor Montserrat es va fundar l’any 1966 dins els ambients universitaris de la ciutat de Terrassa. L’any passat la formació va celebrar el seu 50è aniversari i l’Ajuntament de Terrassa els va cedir una plaça del municipi. El 1972 es va integrar a Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, i forma part de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Dídac Sánchez, president Cor Montserrat

El seu repertori és molt variat i va des de la cançó tradicional i popular fins a estrenes absolutes de Jordi Alcaraz, Baltassar Bibiloni, Ramon Codina, Enric Ferrer i Carles Gumí, passant pels grans oratoris (Magnificat, Passió segons sant Joan i Oratori de Nadal de J.S.Bach; El Messies de Haendel, i per obres d’especial rellevància de Brahms; Cererols; Theodorakis; Vivaldi; Orff). Sovint ha col·laborat amb altres formacions corals, amb conjunts instrumentals i amb altres directors.

La formació va ser dirigida per Joan Casals i Clotet des de la seva fundació fins al 2006. Des d’aleshores el Cor Montserrat ha comptat amb diversos directors titulars i convidats. Del 2007 al 2010 n’ha estat director el martorellenc i actual director de l’Escolania de Montserrat, Llorenç Castelló, qui va deixar “una bona empremta, bon regust i molta sensibilitat”, segons ha recordat Sánchez.

Dídac Sánchez, president Cor Montserrat

L’any 2010 la directora va ser la Lucia Bérešová. De 2011 a mitjans de 2014 els va dirigir en Marc Marcet, i en l’actualitat el director és Francesc Vallès.