El correfoc del Roser recupera recorregut pel nucli antic i estrena dos vestits de crema

495
Correfoc Diables de Martorell

La Colla de Diables i Dracs de Martorell torna a prendre protagonisme durant la Festa del Roser. El correfoc infantil i adult són cites ineludibles del programa d’actes. Aquest any l’entitat recuperarà el recorregut tradicional pel vell mig del nucli antic i estrenarà dos nous vestits de crema que representaran el Gat i la Velleta, personatges llegendaris del poble.

El correfoc infantil tindrà lloc aquest dissabte, 1 d’octubre, a les 20.00h, amb la participació d’una setantena de nens i nenes de la colla martorellenca i d’Els Diablots d’Olesa de Montserrat. El recorregut, com l’any passat, es farà pel passeig del Quarter, la plaça de la Creu, el carrer de Pere Puig, la plaça Germanes Maestre i carrer d’Anselm Clavé.

La presidenta de Diables Martorell, Mireia Cardús, detalla que “aquest any hem incorporat infants a la colla i en són vuit més que l’anterior”. El correfoc infantil “involucra més gent perquè els infants han d’estar acompanyats dels adults”.

Martí Garcia, vocal de l’entitat, afegeix que “organitzativament és un correfoc més complex perquè la seguretat dels infants passa per davant. S’ha de tenir en compte que no poden baixar les forques o que no poden tocar la pirotècnia, però la implicació de les famílies genera molta cohesió de grup”.

Mireia Cardús, presidenta, i Martí Garcia, vocal Diables Martorell

Dissabte, 8 d’octubre, a les 20.30h, gaudirem del correfoc adult. A la plaça de la Vila presentaran la Iaia de l’Any i els Versots, “una manera humorística de criticar aspectes de la societat més propera i extensa, esperant que els polítics els entomin amb ganes de canviar aquestes coses que es critiquen”, explica Garcia.

Aquest any, “serem una vuitantena d’adults cremant, amb la colla de diables Fills de la Flama de l’Hospitalet de Llobregat com a convidada. Es recupera el recorregut habitual per la plaça de les Hores, carrer de Lloselles, carrer de la Independència, carrer de Santacana i plaça de la Vila”, apunta Cardús.

Mireia Cardús, presidenta, i Martí Garcia, vocal Diables Martorell

A més, estrenaran dos vestits de correfoc nous “inspirats en dos personatges de la Llegenda del pont del Diable: la Velleta i el Gat. Dos vestits a prova de foc que s’aniran rotant diverses persones de la colla, seran més divertits i faran coses especials. Han estat confeccionats per la Dolores de la botiga Puntades”, comenta el vocal de Diables.

Martí Garcia, vocal Diables Martorell

Després de l’actuació per la Festa del Roser, Diables de Martorell té previst organitzar un correfoc infantil a finals d’any, dins el programa La Màgia del Nadal. De cara a la festivitat de Sant Antoni Abat, a finals de gener, estan acabant de perfilar un possible correfoc, tot seguint la tradició mallorquina.

Mireia Cardús, presidenta, i Martí Garcia, vocal Diables Martorell

Per Fira de Primavera tornarà el Diabòlic, l’espectacle estàtic de foc i pirotècnia amb tots els diables i les bèsties de la colla: la Carpafera, la Carpafereta i el Bitxiptwo. I tancaran calendari amb els correfocs de Festa Major.

Diables de Martorell es reuneix tots els divendres, a les 20.30h, al seu local social del carrer Revall, 93. Podeu contactar amb ells a través del correu electrònic diablesidracs.martorell@gmail.com i a les seves xarxes socials.

Martí Garcia i Mireia Cardús, Diables de Martorell