Centre de Formació Professional d'Automoció
Centre de Formació Professional d'Automoció

L’Ajuntament de Martorell reclama el foment de la Formació Professional (FP) i la Formació Professional Dual (FPD) i la posada en marxa del Centre de Formació Professional de l’Automòbil (CFPA) ubicat al nostre terme municipal. Així ho reflecteix una moció presentada en el Ple de represa del curs polític del passat dilluns. La van consensuar Junts per Martorell i Ciutadans i va ser aprovada per unanimitat.

“Des de l’Ajuntament estem al costat d’una FP de qualitat, que representi el màxim número possible de sortides laborals per als nostres joves”. Així valorava la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, aquests itineraris formatius, alhora que en reivindicava “que no siguin considerats de segona categoria”, i que “hi hagi suficients places per a tothom, i per a les formacions que els joves demanin”.

La regidora explicava que “fomentem la FP des dels instituts, i també amb programes de formació i inserció per a joves que no poden accedir-hi en no arribar al nivell acadèmic”. I afegia que “des del Molí Fariner oferim programes de formació en els que sempre hi ha més demanda que places”. Per això, deia, “demanem més formació per oferir més varietat adreçada a les demandes dels joves, i mantenir una relació directa amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, el SOC”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

El consistori reclama en la moció que es posi en marxa l’activitat lectiva al CFPA: “Ha de ser un centre de referència i estem treballant per a que es posi en funcionament i per a que el proper curs hi hagi joves que s’hi puguin matricular. Això serà un aspecte cabdal per als professionals del Baix Llobregat Nord”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

El portaveu de C’s, Juan José Pérez, va destacar en la lectura del punt que “el CFPA ha suposat una inversió de 17 milions d’euros per part de la Generalitat i 5 per part del govern de l’Estat i que, malgrat estar inaugurat el 2015, encara no funciona de la manera que des de l’Ajuntament exigim, com un centre de referència en l’automoció i amb la participació del clúster de la indústria de l’automòbil de Catalunya i de les empreses que donaran feina als joves formats”.

Juan José Pérez, portaveu de C's

Per tot plegat, s’insta al Departament d’Educació de la Generalitat a desenvolupar les accions necessàries per garantir l’accés a l’oferta de la FP a Martorell. Aquestes demandes són: l’inici de l’activitat formadora dual al CFPA; l’increment d’un 50 per cent mínim en les partides pressupostàries del Govern; fer anàlisi de les necessitats de perfils professionals i incrementar l’oferta de places i nous graus de la FP Dual.

El document també clama per una major col·laboració amb el SOC; integrar les PIMES i les microempreses en el projecte; incrementar l’oferta de programes de formació i inserció i facilitar la inserció de persones amb dificultats d’accedir al mercat laboral, entre d’altres.