El Juan Ramón Jiménez fa campanya de donació de sang dimarts a l’escola

438
Alumnes 5è Escola J. Ramón Jiménez a Ràdio Martorell

Els alumnes de 5è de Primària de l’Escola Juan Ramón Jiménez (avinguda de les Mancomunitats Comarcals, 5) organitzen, amb el suport del Banc de Sang i Teixits, una campanya de donació de sang. Tindrà lloc el proper dimarts, 20 de febrer, de 09.00 a 13.00h i de 15.00 a 19.00h, a l’Aula de Psicomotricitat del centre.

L’acció forma part del programa educatiu ‘Aprèn, participa i dona’ del Banc de Sang i Teixits adreçat a infants i joves de 6 a 18 anys perquè adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya.

La directora de l’Escola Juan Ramón Jiménez, Àngels Saborit, i els alumnes Jan Cardó, Albert Garcia, Cloe Barrado i Giana Muñoz, han explicat en una entrevista a Ràdio Martorell que l’activitat té diferents parts. En la primera, els alumnes han rebut la visita del Banc de Sang i Teixits a l’aula i han estat formats sobre la sang i la donació, amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors.

A la segona part, els participants han creat materials per promocionar la donació de sang i han organitzat la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang. En aquest cas, els alumnes del Juan Ramon Jiménez han triat el lema ‘Si dones sang et sentiràs genial’ i el logotip és el dibuix d’una gota de sang feliç, saludant i donant les gràcies.

El dia de la donació, els alumnes es repartiran en grups per rebre els donants, lliurar-los el qüestionari que hauran de lliurar a l’equip del Banc de Sang, repartir el refrigeri als participants després de la donació i una xapa amb el logotip de la campanya com a obsequi.

La darrera fase es dedica als agraïments i valoracions. Es tracta d’avaluar tota l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.