El jurat del 4t Concurs Palet tria divendres els finalistes d’entre prop de 60 candidats

209
Concurs de Cant Josep Palet. Adriana de León
Concurs de Cant Josep Palet. Adriana de León

Les inscripcions per al 4t Concurs de Cant Josep Palet, organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, han tancat amb 57 cantants, d’entre 18 i 35 anys, de 12 nacionalitats diferents. El jurat del certamen, format per figures de primer nivell, es reunirà aquest divendres a porta tancada al Centre Cultural per tal de deliberar els candidats que passen a la final, que preveu celebrar-se el 23 de maig a l’Auditori Joan Cererols.

El Concurs de Cant vol seguir descobrint joves talents, donar-los a conèixer i oferir-los la possibilitat d’actuar en escenaris i festivals de renom. A més, és una oportunitat d’incloure Martorell en el circuit de certàmens lírics i reivindicar que va ser a la nostra vila on va néixer el tenor Palet.

El president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, diu que “estem molt contents perquè hem tingut 57 participants de Cuba, EEUU, Argentina, Corea del Sud, Japó, Portugal…Aquesta és una edició complexa per la situació sanitària. El fet d’haver tingut tants inscrits, gairebé tants com a la primera edició que va ser tot un èxit, ens fa sentir molt il·lusionats”.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals de Martorell

Entre els candidats “hi ha 37 sopranos, 10 mezzosopranos, quatre tenors, quatre barítons i dos contratenors. Serà una edició amb un marcat accent femení, principalment per la veu de les sopranos. Això indica com està el mercat operístic avui dia amb una proliferació molt gran de veus femenines i molts menys cantants masculins”, apunta Palau.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals de Martorell

El jurat de la semifinal i final, el formaran la soprano i professora del Conservatori del Liceu Marta Mathéu, Marc Busquets, director artístic del Festival Life Victòria, la mezzosoprano martorellenca Anna Tobella, i el crític d’òpera de La Vanguardia Jordi Maddaleno. Tots ells valoraran la veu, l’expressivitat, la personalitat i les qualitats tècniques dels participants.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals de Martorell

El Concurs Palet atorgarà un total de 13 guardons. El primer premi comptarà amb una dotació econòmica de 2.000 euros; una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya; una gira a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España; l’estrena absoluta d’una obra del compositor Alberto García Demestres (Premi patrocinat per la Fundació Francesc Pujols); un concert al cicle M’Clàssics de Martorell, i un diploma acreditatiu. El segon premi tindrà una dotació econòmica de 1.000 euros; un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. I el tercer premi constarà de 500 euros, un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

A més, es lliuraran 10 premis especials. El Premi Victoria de los Ángeles atorgarà al guanyador la possibilitat de participar en les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria. El Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics rebrà un contracte per participar a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels instruments històrics del museu.

El Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell oferirà un contracte per participar en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. El Premi Amics de l’Òpera de Sarrià serà un contracte per participar en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sarrià. El Premi Espurnes Barroques contractarà el guanyador per actuar al Festival Espurnes Barroques. El Premi 7 Portes oferirà un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes.

El Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga consistirà en un concert dins de la temporada M’Clàssics. Diplomes acreditatius rebran els participants que aconsegueixin alçar-se amb el Premi del públic, el Premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi al millor intèrpret de bel canto italià.