Totes les persones majors de 80 anys de Martorell ja estan vacunades

346

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat aquest dimecres a l’Ajuntament que totes les persones majors de 80 anys de Martorell ja han estat vacunades, al menys amb la primera dosi. La major part ha rebut ja les dues dosis necessàries per a la immunització.

Els col·lectius més vulnerables de la nostra població, majors de 80 anys, usuaris de residències, grans dependents, personal sanitari, sociosanitari i bona part del personal essencial ja està vacunat. El Centre d’Atenció Primària ja està començant a citar persones menors de 80 anys per administrar les dosis que arribin al nostre poble. En paral·lel, continua el procés de vacunació al Centre Cultural de les persones d’entre 60 i 65 anys amb les dosis disponibles de la vacuna d’Astra Zeneca.

En el cas que alguna persona de més de 80 anys no hagi estat vacunada encara, cal que ho comuniqui al Centre d’Atenció Primària al telèfon 937 755 103, perquè podria haver algun error en les dades de contacte que hagi impedit la comunicació.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, diu que “hem hagut de tenir molta paciència tots plegats amb aquest procés de vacunació, però estem començant a superar etapes”. “Això ens ha de donar confiança en què la vacunació avança, malgrat les dificultats, i aquest mes d’abril pot ser, per fi, el de l’impuls definitiu del procés”.

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia a casa nostra, hi ha cinc pacients, quatre de fora i un de Martorell, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha 10 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 8 persones ingressades amb positiu, dues d’elles de Martorell. I tenim 75 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui de 0,88 i el risc de contagi és alt. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.