El Mag Selvin fusionarà màgia i reciclatge a l’espectacle ‘Eco-diver’, dijous al Centre Cultural

1068

El Mag Selvin presenta aquest dijous, a les 18.30h, Eco-diver, un espectacle que té com a objectiu potenciar les quatre R: reduir, reutilitzar, reciclar i riure. Selvin, acompanyat d’en Cubi (un cubell de brossa xerraire) i l’Arbre Amic (un savi de la natura), parlarà de la recollida selectiva, el reciclatge, l’estalvi d’aigua i del respecte a la natura d’una forma clara i divertida. Per a fer-ho, utilitzarà ampolles i bosses de plàstic que desapareixen, papers estripats que es recomponen, llaunes aixafades que recuperen la seva forma i s’omplen, flors que apareixen del no res… Tot plegat per tal de sensibilitzar els infants i explicar-los què és l’educació ambiental, segons afirma el mag.

Com va sorgir aquesta idea de fusionar màgia i ecologia?´Eco-diver´

Jo ja havia fet, anteriorment, un espectacle educatiu sobre el educació viaria amb màgia i funciona molt bé. Ho fem per molts ajuntaments i per a policies locals. Fins i tot ho havíem fet per a la Policia Local de Martorell. El reciclatge, en el fons, té un punt de màgia, una cosa que ja no fas servir la transformes en altres que es pugin fer servir. Donant-li voltes a això vaig crear aquest “Eco-diver”, que explica molt bé als nens aquest procés, amb els contenidors de color blau, groc i verd, tot narrant què va a cadascun fent jocs de màgia i transformant els objectes vells en nous.

A l’escenari no està sòl, té dos acompanyants. Qui són?

En “Cubi”, que és un cubell molt xerraire que explica les coses que no hem de llençar a les escombraries. També hi ha un ninot de ventriloquia, que és un arbre que pregunta als nens curiositats sobre la natura i el medi ambient.

Quins altres materials fa servir? Imaginem que deuen ser reciclats, oi?´Eco-diver´

Alguns són reciclats i d’altres materials de màgia perquè, a banda de la vessant educativa és un espectacle màgicament molt potent. El públic queda al·lucinat amb els jocs i efectes. Per exemple, una llauna de beguda refrescant, buida i aixafada, que traiem del cubell d’escombraries explicant que allà no ha d’estar i només aguantant-la amb dos dits la belluguem una mica i es va inflant fins quedar com a nova.

Els pares també formen part d’aquest espectacle?

Sí, els pares s’ho passen la mar de bé i surten encantats, per tant, espero que tinguem força públic familiar. Jo et diria que tampoc és per als nens més petits de 3 o 4 anyets, sinó que és més adient a partir de nens de 5 o 6 anys en amunt. Entenen molt millor els missatges del reciclatge. Aprendran moltes coses que no sabien del món del reciclatge. Per exemple, si a Espanya només el 10% dels diaris que es consumeixen es tiressin als contenidors blaus, ja s’estalviarien de tallar cent mil arbres l’any.