El martorellenc Carles Ruiz presenta un llibre pràctic sobre Mindfulness, l’art d’estar present

1971
Presentació de 'Mindfulness práctico', de Carles Ruiz
Presentació de 'Mindfulness práctico', de Carles Ruiz

Mindfulness práctico. Reduce el estrés y vive en conciencia plena (Ediciones Oberón) és el llibre que l’autor local Carles Ruiz ha presentat aquest dijous a la Biblioteca Martorell. L’obra és una invitació a la reflexió personal sobre les claus per viure una vida amb propòsit, amb sentit, conscient i plena. La presentació, a la qual hi han assistit els regidors Josep Casasayas i Míriam Riera, ha anat acompanyada d’exercicis i de l’explicació de l’experiència personal de practicants de Mindfulness.

La publicació neix de la voluntat de compartir l’experiència de sentir que estàs vivint la vida que vols, una vida que paga la pena ser viscuda. Sustenta el seu contingut en la pràctica del Mindfulness o Atenció Plena i conté una part teòrica i una de pràctica, amb diferents propostes d’entrenament de Mindfulness.

Un llibre “lleuger, pràctic, amb exercicis simples sobre com pots posar més consciència en les petites coses quotidianes per viure millor aquesta experiència”, ha definit l’autor. La finalitat del manual és “treballar les qualitats per a una ment sana i excel·lent”. Tot amb un llenguatge clar i divulgatiu, adaptant la pràctica a les condicions de vida d’una societat com la nostra.

“El Mindfulness neix molt associat a la reducció de l’estrès”, d’aquí el subtítol del llibre. “Però no només és indicat per a quan hi ha un problema, també ens serveix per a desenvolupar qualitats com la resistència o resiliència, és a dir, la capacitat de fer front a l’adversitat i d’aprendre a sortir reforçat de l’experiència”, ha subratllat Ruiz.

Carles Ruiz, autor del llibre

Plenitud “no és que totes ens ponen”. Al llarg de la vida hi ha moments agradables i desagradables, “però l’important és que puguem estar, sentir que estem vivint allò al cent per cent, sense escapolir-nos, sense buscar dreceres, perquè serà inevitable tenir moments tristos a la vida. Una cosa és experimentar la tristesa i l’altra ser trist”. És bàsic, doncs, “adonar-nos del nostre estat i prendre decisions adequades per a restablir l’equilibri”.

Carles Ruiz, autor de llibre

El Mindfulness també potencia la mirada de nen o d’aprenent, curiosa i amb capacitat de gaudi. A través d’aquesta tècnica, “s’entrena la ment perquè sigui més oberta, més maca i més sàvia”. “En una societat obsessionada amb la informació, promovem l’aprenentatge, la reflexió, la mirada”. “Quan sentim que ens manca alguna cosa, tendim a buscar-la afora. El corol·lari és que ho tenim dins. El Mindfulness ens connecta amb l’interior i ens ajuda a viure de forma calmada, plena i conscient de cada enfora”.

Carles Ruiz, autor del llibre
Presentació de 'Mindfulness práctico', de Carles Ruiz
Presentació de ‘Mindfulness práctico’, de Carles Ruiz

Sobre l’autor

Carles Ruiz viu a Martorell i ha completat la seva formació de Màrqueting i Direcció d’Empreses amb programes especialitzats en direcció general, coaching i Mindfulness. Després de passar vint anys a diferents llocs de direcció, dins el sector del mediambient industrial, des de 2006 lidera el seu propi projecte empresarial enfocat al desenvolupament de persones i organitzacions del sector públic i privat. En l’actualitat, la seva activitat professional està focalitzada en la impartició de programes de Mindfulness i coaching.