El martorellenc Llorenç Castelló torna de la gira nord-americana amb l’Escolania de Montserrat

2099
Escolania Montserrat a l'homenatge JF Kennedy. Foto: ccma
Escolania Montserrat a l'homenatge JF Kennedy. Foto: ccma

Llorenç Castelló, director de l’Escolania de Montserrat i professor de l’Escola Municipal de Música de Martorell, ha tornat recentment de la gira nord-americana que els escolanets han fet aquest juliol. El cor infantil, el més antic d’Europa i un dels millors del món, ha actuat a les catedrals i auditoris més importants de Nova York, Washington, San Francisco o Los Angeles.

L’Escolania de Montserrat va oferir un concert a la catedral de Sant Patrick, temple catòlic de Nova York. També van actuar a The Cloisters, museu al nord de l’illa de Manhattan, prop del riu Hudson, integrat al Metropolitan Museum of New York (MET).

A Washington van protagonitzar una actuació a la Basílica Nacional dels Estats Units i, el 3 de juliol, van participar al concert commemoratiu del centenari del naixement de JF Kennedy amb una cançó en català, creada per Bernat Vivancos, compositor i antic director de l’Escolania de Montserrat.

El cor va girar també a San Francisco amb un concert amb el Pacific Boychoir Academy, guanyador de dos premis Grammy, i van tancar gira a Los Angeles actuant conjuntament amb Los Angeles Children’s Chorus.

Aquesta és la segona vegada que l’Escolania de Montserrat fa gira nord-americana. El 2014 ja van oferir concerts a Saint Thomas Church de Nova York, a Strathmore (Maryland) i a Nova Jersey, a més de participar en una missa en una església de Washington.