Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi de la zona del Congost per rematar les tasques d’extinció

5741
Incendi Martorell. Foto: Bombers Generalitat

Ahir a la nit, els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzar l’incendi que ha cremat 8 hectàrees a la zona coneguda com a Palau de Can Sunyer, a prop d’El Congost, entre els termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes. Aquest matí hi continuen treballant 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat per rematar les tasques d’extinció.

En no ser una zona habitada, no va ser necessari evacuar ni confinar de forma preventiva. Una part del carrer del Mur i la pujada d’El Congost va haver de tallar-se durant unes hores per tal de facilitar la mobilitat dels efectius de seguretat i extinció. L’avís es va rebre a les 19.20h i en les tasques d’extinció hi ha intervingut 32 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 12 d’aèries i 20 de terrestres, 4 vehicles ADF, així com efectius dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i Protecció Civil.

El regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, ha destacat que “la xarxa de camins forestals ha funcionat correctament, tot garantint l’accessibilitat dels mitjans terrestres”. També ha valorat “la ràpida actuació dels mitjans aeris (helicòpters i hidroavions), que han tingut una activitat intensa per aprofitar les darreres hores de llum”. El regidor ha insistit que “els incendis no són mai fortuïts” i que cal “conscienciar la població per conservar aquesta massa forestal”.

Incendiats dos cotxes a l’aparcament del carrer Revall

La passada matinada també s’ha produit un altre incendi, en aquest cas, a l’aparcament situat a la zona on conflueixen el carrer Revall i el camí del Riu on, cap a la mitjanit, han cremat dos cotxes i diversos matolls. Al lloc de l’incendi s’hi han desplaçat dotacions dels Bombers i la Policia Local, on en menys de 30 minuts l’han extingit. Les causes d’aquest segon incendi són encara desconegudes.

Incendi aparcament Carrer Revall
Incendi aparcament Carrer Revall
Incendi aparcament Carrer Revall
Incendi aparcament Carrer Revall