El Mercat d’intercanvi i segona mà fomenta el reciclatge i el consum responsable

973

La rambla de Les Bòbiles ha acollit, aquest diumenge, el VIII Mercat d’intercanvi i segona mà, amb una setantena de parades. La iniciativa, promoguda per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, pretén afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant les 3 R: reduir, reutilitzar i reciclar.

El Mercat d’intercanvi i segona mà té com a objectiu fomentar la cultura del reciclatge. “Els objectes que tenim emmagatzemats a casa, als que donem poc o cap ús, poden fer molt de servei a una altra persona”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués.

Els 70 inscrits han muntant la seva parada, amb taules i carpes facilitades per l’Ajuntament, i han exposat els seus objectes per tal de ser intercanviats per altres o venuts pel preu que han cregut més convenient.

En aquest mercat s’ha pogut intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes, sempre que fossin de segona mà. “Els articles havien d’estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin reutilitzar”, ha dit Bargués. No s’hi podien intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d’estoc.

Pel VIII Mercat d’intercanvi i segona mà han passejat, aquest matí, els regidors Míriam Riera, LLuís Amat, Sergi Corral, Cristina Dalmau i Belén Leiva. La regidoria de Medi Ambient ja prepara una nova edició el proper mes de maig.